Vervoer van de toekomst, 3 ontwikkelingen!

Vervoer toekomst

Als er één sector is waar innovaties elkaar snel opvolgen dan is dat wel in de wereld van vervoer en transport. Van de hybride auto tot de elektrische fiets, het straatbeeld is zeer veranderlijk. Dat is niet alleen de afgelopen jaren zo, dit is altijd al zo geweest. Mensen willen graag reizen en zich van A naar B vervoeren. Zij zullen hier altijd creatief en innovatief naar blijven kijken.

Het aspect van klimaat is daar de afgelopen jaren nog eens bijgekomen. Vervuilende alternatieven lijken hun maximale houdbaarheid wel te hebben bereikt en zullen ingeruild moeten worden voor alternatieven. Welke ontwikkelingen wij de komende jaren verwachten? Lees snel verder.

1. De brommobiel

Deze had je wellicht niet als eerste verwacht, maar het is wel een optie waar wij nog veel potentie in zien. Namelijk de brommobiel. Het zijn kleine, innovatieve autootjes waar je geen rijbewijs voor nodig hebt én geen inparkeertalent. Ze zijn namelijk klein en zeer efficiënt vormgegeven waardoor ze ideaal zijn om je mee in de stad te vervoeren. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzaam en rijden op elektriciteit. Je zit droog, veilig en de prijs? Die valt dus reuze mee. Een brommobiel tweedehands is er al tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

2. Lekker gefietst

De fiets, deze is niet uit ons straatbeeld weg te denken en dat blijft ook zo. Wel wordt de gewone fiets steeds vaker ingeruild voor de elektrische variant. Dat begrijpen we maar al te goed, want altijd wind mee. Wie wil dat nu niet? Het voordeel van de elektrische fiets is niet alleen dat het eenvoudiger en sneller gaat, maar ook dat je grotere afstanden kunt overbruggen. We denken dan ook dat de innovaties op dit terrein zullen toenemen en de zogenaamde fatbikes aan terrein gaan winnen. Wel een helm op, hè!

3. Pak de trein

Kedeng, Kedeng! De trein, sommige mensen krijgen er een nostalgisch gevoel bij maar wij denken dat deze juist aan een hernieuwde opkomst bezig is. De trein is aan het terrein winnen. Niet alleen voor woon-werk verkeer, juist niet. Maar voor vakanties! Nu er nog steeds geen duurzaam alternatief voor vliegen lijkt te ontstaan, is het nemen van de trein steeds populairder aan het worden. Zeker bij Europese bestemmingen een leuke én relaxte manier van vervoer.

Kortom, de komende jaren zullen de ontwikkelingen op het gebied van vervoer en transport alleen maar doorgaan. Ontzettend leuk om te volgen en in mee te gaan. Het één zal beter bij je passen dan het ander, maar of je nu dol bent op fietsen of treinen; uiteindelijk ga je er dus zeker komen!

Vervoer van de toekomst, 3 ontwikkelingen!
Schuiven naar boven