Zorgeloze kilometers dankzij periodiek auto onderhoud

Automonteur

Heb je ook een mooie wagen op de oprit staan waar je zuinig op bent? Misschien heb je een tweedehands auto die je alleen van dienst is als je ’s ochtends vroeg naar je werk rijdt. Of je bent in het bezit van zo’n gaaf Amerikaans landjacht waarmee je elk weekend gaat cruisen en mooie shows bezoekt. Al deze auto’s hebben iets met elkaar gemeen: het zijn gebruiksvoorwerpen die regelmatig onderhoud nodig hebben. Een auto is gemaakt om mee te rijden en of dat nou korte of langere stukken zijn over de Nederlandse wegen, veel onderdelen zijn al rijdend aan slijtage onderhevig. Een normaal proces, maar wat je wel kunt vertragen.

Auto onderhoud óók nodig bij de robuuste Ford Crown Victoria

Hoe je dag er ook uitziet, wanneer je pech krijgt onderweg baal je als een stekker en is je dag aardig verziekt. Natuurlijk is panne niet helemaal uit te sluiten, maar wanneer je geregeld aan auto onderhoud doet, is de kans op pech veel kleiner. Je auto laten onderhouden bij een vakgarage zorgt er ook voor dat jouw veiligheid en dat van anderen niet in gevaar komt. Tel daarbij op dat je niet wordt geconfronteerd met onverwachte en dure reparaties. Dit zal met een goedkope tweedehandse Volkswagen Polo wat minder pijnlijk zijn dan met een uit Amerika geïmporteerde Ford Crown Victoria, maar het is te voorkomen.

Auto onderhoud en reparatie is het paradepaardje van Autobedrijf de Keizer, die er met liefde voor zorgt dat je auto in goede conditie blijft. Je geniet langer van je wagen omdat je de levensduur verlengt en omdat je het rijcomfort behoudt. Hoe je dat doet?

Kleine- of grote beurt bij Autobedrijf de Keizer

Periodiek onderhoud bij Autobedrijf de Keizer is hier het toverwoord. Na een vast aantal kilometers óf een bepaalde tijdsperiode:

  • Kleine beurt: dit is een onderhoudsbeurt die één keer per jaar wordt uitgevoerd bij de garage in Almere. De medewerkers controleren op de algehele veiligheid van de auto, verversing van de olie en vervanging van het oliefilter. Ook een controle van de banden en de remmen op slijtage hoort er natuurlijk bij. Het uitlezen van het motormanagement zit ook in het pakket.
  • Grote beurt: dezelfde servicewerkzaamheden als bij de kleine beurt plus vervanging van onderdelen zoals luchtfilter en interieurfilter. Bougies, brandstoffilter, koelsysteem en radiatoren worden onderworpen aan een strenge controle en de remmen krijgen een reiniging en invetting. Alle vloeistoffen zoals olie, stuurbekrachtiging en koelsysteem worden aangevuld.
  • Airco onderhoud: Bij sommige wagens zoals de Saab 9-3 zit de airco verbonden aan de multiriem. Staat de multiriem te slap, dan kunnen dynamo, waterpomp, stuurbekrachtiging en dus ook de airco onvoldoende aangedreven worden. Laat je het onderhoud aan de airco verslonzen met kapotgaan als gevolg, dan moet de airco ertussenuit en kan het niet anders dan dat er een kortere multiriem geplaatst moet worden. Veel gedoe en kosten voor niets. Voorkom dit door regelmatig auto onderhoud te laten doen bij Autobedrijf de Keizer in Almere.
Zorgeloze kilometers dankzij periodiek auto onderhoud
Schuiven naar boven