Private lease vergelijken

Ben je op zoek naar de beste private lease aanbieding? Zoek dan niet verder. Bij ons kan je eenvoudig leaseauto vergelijken. De beste aanbieders en auto’s in één handig overzicht. Je kan zelf de keuze opties gebruiken om het aanbod te filteren.

Beste private lease aanbieding

Wat is private lease?

Bij private lease huur je als particulier een nieuwe auto tegen een vast maandelijks tarief. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Groot voordeel is dat alle kosten, met uitzondering van brandstof, bij het maandelijks tarief zijn inbegrepen. Hierbij is te denken aan de verzekering, wegenbelasting, APK en onderhoud. De leaseperiode kan je zelf bepalen en is doorgaans 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Hoe werkt private lease?

Bij private lease teken je voor een contract bij een leasemaatschappij. Daarbij kunt je zelf de looptijd van het contract kiezen. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper de maandprijs.

Ook wordt vooraf bepaald hoeveel kilometers je jaarlijks met de leaseauto zal gaan rijden. Je raadt het al, hoe meer kilometers, hoe hoger de kosten.

Iets anders om rekening mee te houden is dat het leasecontract invloed kan hebben op een hypotheek. Uiteraard dien je ook de nodige papieren te overleggen, zodat de leasemaatschappij zeker is dat je het vastgestelde maandbedrag ook daadwerkelijk kunt betalen.

Welke leasemaatschappij is het beste?

De keuze voor een goede leasemaatschappij is lastig. Mensen kiezen namelijk steeds vaker voor private lease en dat leidt tot veel nieuwe aanbieders. Helaas zitten hier ook minder betrouwbare partijen tussen. Er is echter geen beste leasemaatschappij, maar wel veel goede aanbieders. Zorg vooral dat je zelf een goed gevoel hebt bij de leasemaatschappij. Kijk daarnaast ook of een aanbieder het Keurmerk Private Lease heeft.

Keurmerk Private Lease

Om consumenten te helpen Stichting Keurmerk Private Lease het Keurmerk Private Lease opgericht. Aanbieders met dit keurmerk voldoen in elk geval aan onderstaande criteria:

  • Het maandbedrag dekt alle vaste kosten van de auto (zoals afschrijving, rente, wegenbelasting, verzekering, pechhulp, reparatie en schadeafhandeling). Variabele kosten, zoals brandstof, parkeerkosten en boetes moeten wel zelf betaald worden.
  • Duidelijke en eerlijke voorwaarden die zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.
  • Altijd 14 dagen bedenktijd na ondertekenen van het leasecontract.
  • Klachten moeten worden afgehandeld door een onafhankelijke geschillencommissie.
  • Het maandbedrag is nooit hoger dan je financieel kan dragen.

Twijfel je over de echtheid van het keurmerk voor een bepaalde aanbieder? Bekijk dan deze pagina van de stichting.

Welke leaseauto’s zijn populair?

De afgelopen jaren zijn bij private lease vooral de kleinere auto’s zeer populair. Denk hierbij aan de Toyota Aygo of Yaris, Volkswagen Polo, Citroén C1, Peugeot 108 en de Kia Picanto. Deze handige stadsauto’s zijn ideaal voor woon-werk verkeer. Ze zijn gemakkelijk te parkeren en hebben een sportieve uitstraling.

Daarentegen neemt ook de interesse in grotere auto’s toe. Zo schreef Autoweek dat de top 3 populairste modellen in 2021 vooral grotere auto’s bevat. Binnen deze top 3 vind je namelijk de Kia Niro, Hyundai Kona en Volvo XC40. Overigens waren de Niro en XC40 ook in 2020 al in deze top 3 terug te vinden.

Omdat het bij private lease vaak nieuwe auto’s betreft, beschikken deze auto’s over verrassende innovaties. Grotere en duurdere auto’s als de Mercedes A-klasse, BMW 3-serie en Audi A3 zijn ook zeer populair. Auto’s van deze klasse liggen wat betreft de maandprijs uiteraard wel hoger, dan bij de kleinere stadsauto’s het geval is.

Schuiven naar boven