Mercedes

Exclusieve auto kopen

Exclusieve auto kopen

Bijna iedereen kijkt wel een keer om als er een exclusieve auto langs komt rijden. Of het nou een Ferrari, Lamborghini, of een Aston Martin is maakt niet uit.

Iedereen heeft ook wel eens de gedachte: Ik wil ook een exclusieve auto kopen. Één pijnpunt is echter dat de meeste mensen denken dat ze die niet kunnen betalen. Dit is niet altijd waar. Kijk eens naar 2e hands exclusieve auto’s. 2e hands exclusieve auto’s zijn vaak betaalbaarder terwijl ze nog in goede staat verkeren.

Tips voor het kopen van een exclusieve auto:

 • Neem de tijd. Een exclusieve auto is geen kleine aankoop
 • Koop bij een betrouwbare automakelaar
 • Controleer of de kilometerstand klopt
 • Bekijk om geld te besparen éérst de 2e hands opties
 • Maak een proefrit, het liefst met een koude motor
 • Bekijk goed de status van de onderdelen van de auto
 • Neem een kijkje naar de status onder de auto
 • Zoek naar verneveling op het dak

Waarom een exclusieve auto?

Een exclusieve auto is natuurlijk mooi en rijdt prettig. De meeste mensen werken erg hard om zo’n auto te kunnen kopen. Daarom is het voor vele een soort beloning. In plaats van omkijken als u een exclusieve auto ziet, kijken mensen nu om naar u als u in uw BMW, Jaguar enzovoort langs rijdt.

Een aantal redenen om een exclusieve auto te kopen zijn:

 • Betere specificaties
 • Indruk maken op de medemens
 • Ruime keuze
 • Luxe
 • Eventuele investering

Over dat laatste denkt u misschien, huh?! Een auto wordt toch alleen maar minder waard? Nee, dit is niet altijd het geval. Auto’s die in waarde stijgen zijn meestal schaars en al een tiental jaar oud. Hieronder twéé voorbeelden:

Mercedes SLR AMG
Mercedes SLR AMG

 

Ferrari F355 Berlinetta
Ferrari F355 Berlinetta

Exclusieve auto verkopen

Wilt u uw exclusieve auto verkopen? Dan wilt u dat natuurlijk wel voor een eerlijke prijs. Een voordelige manier om dit te doen is verkopen in consignatie. Dit houdt in dat terwijl de auto veilig thuis voor de deur staat, er een koper wordt gezocht. De auto wordt aangeboden op verschillende platforms die veel bekeken worden. Denk aan Autoscout24 en de eigen website.

Zoekservice

Wanneer u een exclusieve auto wilt kopen maar het type niet kunt vinden, is een zoekopdracht doen aangeraden. Specialisten bieden vaak zoekservice aan. Dit heeft veel voordelen. De bedrijven hebben vaak nationale en internationale partners en contacten waar ze mee samenwerken. Er is dus ook vaak de optie om een exclusieve auto te importeren wanneer die niet in Nederland te vinden is!

Proefrit in een exclusieve auto

Wanneer u interesse heeft in een auto kunt u een proefrit aanvragen. U kunt naar de plaats toe komen waar de eigenaar woont, maar de exclusieve auto waar het om gaat kan ook naar uw huis of werklocatie toe worden gebracht. Test hoe de auto presteert in het echt. Ga een stukje rijden in de stad of in bosweggetjes, om een goed beeld te krijgen van de specialiteiten en kwaliteiten van de auto.

Top 10 duurste auto’s aller tijden

Top 10 duurste auto’s aller tijden

Tegenwoordig worden er steeds duurdere en snellere auto’s gemaakt met steeds meer pk’s. Dit was terug te zien op de Geneva motor show in 2018. Meerdere bestaande merken, maar ook nieuwe merken lieten hun creaties tonen. Vele van deze hypercars stijgen ver boven de miljoen euro. Toch zijn een aantal klassiekers veel meer waard dan deze hypercars. Wij hebben voor jou de top 10 duurste auto’s op een rijtje gezet.

 

10. 1937 – Bugatti type 57 Coupe Atalanta

We trappen de lijst af met een Bugatti type 57. Dit Type werd gemaakt van 1934 tot 1940. De auto is ontworpen door Jean Bugatti, de zoon van de oprichter van Bugatti. De Type 57 heeft in 1937 en 1939 de 24-uursrace van Le Mans, Beide jaren gereden door Jean-Pierre Wimille. Een echte race klassieker en vooral een prachtige auto. Door de zeldzaamheid van de auto is de geschatte waarde 4 miljoen dollar

 

9. 1962 – Ferrari 330 Tri / LM Testa Rossa

Op dit moment is dit een van de gewildste auto van het merk Ferrari, maar voor weinigen weggelegd. De Ferrari Testa Rossa werd bestuurd door de racelegendes Phil Hill en Oliver Glendebien. RM Auctions noemde het de beroemdste sport raceauto ooit gemaakt. Tevens was het de laatste race to van Ferrari die voorwielaandrijving had en de laatste die de 24 uur van Le Mans won met voorwielaandrijving. De waarde van de auto wordt geschat rond de 7 miljoen dollar.

 

8. 1965 – Shelby Cobra Daytona Coupe

Shelby had dit model ontwikkeld om te concurreren tegen het Italiaanse merk Ferrari en zijn 25 GTO. In totaal zijn er maar 6 auto gemaakt van dit type tussen 1964 en 1965. Waardoor dit type op dit moment heel veel waard is. De geschatte waarde is iets meer dan 7 miljoen euro.

 

7. 1939 – Mercedes-Benz 540K

Deze auto is ontwikkeld aan het begin van het nazi rijk. Tijdens de oorlog is deze auto opgeborgen door een rijke kunst dealer uit Berlijn en was in 1949 tevoorschijn gekomen en werd lange tijd gebruikt door diplomaten uit de sovjet unie. Een auto met geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de auto laatst 7 miljoen euro heeft opgebracht.

 

6. Bugatti Type 41

In de top 10 staat nog een geweldige klassieker waar er nog maar paar van zijn. Type 41 is bekend onder de naam Royale. Er zijn in totaal maar 6 gemaakt met elk een uniek carrosserie. Door de zeldzaamheid heeft een model laatst 10 miljoen dollar opgebracht op een veiling.

 

5. 1931 – Duesenberg Model J Murphy-bodied coupe

De Duesenberg Model J is was een personenauto met 265 pk en gaf de auto een snelheid van 187 km/h. De auto is ooit verkocht voor meer dan 10 miljoen dollar.

 

4. 1961 – Ferrari GT California Spyder SWB

Er zijn slecht 56 modellen gemaakt van dit type, Op een veiling heeft deze prachtige auto een bedrag opgehaald van 11 miljoen dollar.

 

3. 1957 – Ferrari 250 Testa Rossa

Dit model was de heer en meester in hun raceklassen. En was de voorloper van legendarische 250 GTO. Het eerste exemplaar is in 2011 verkocht voor meer dan 12 miljoen dollar.

 

2. 1954 – Mercedes-Benz W196

Deze auto is gebouwd voor de formule 1 en is een van de meest iconische auto van Mercedes en heeft vele overwinningen op zijn naam. De waarde van dit model wordt geschat op 30 miljoen dollar.

 

1. 1962 Ferrari 250 GTO

Hoe kan het ook anders dan dat de Ferrari 250 GTO op plek 1 staat. Dit wordt door velen gezien als de meest succesvolste Ferrari alle tijden. Dat is ook terug te zien aan het prijskaartje van dit prachtige model. De Ferrari 250 heeft op veiling maar liefst 38 miljoen euro opgehaald.

Laat ons weten wat jouw favoriete klassieke auto is in de reactie’s. Naast dat wij leuke blogs voor jullie maken, kan je zelf ook leuke ideeën opsturen voor fantastische blogs.

Waarom auto lease de toekomst is

Waarom auto lease de toekomst is

De wereld van nu staat volop in het teken van verandering. We worden iedere dag blootgesteld aan innovaties en veranderingen. Niet zo gek dus dat hierdoor ook onze voorkeuren ‘mee veranderen’. Tientallen jaren geleden waren auto’s nog schaars en vandaag de dag hebben de meeste huishoudens zelfs twee auto’s tot hun beschikking. We zijn er inmiddels zo aan gewend, dat we een auto niet meer als luxe zien, maar als noodzakelijk. Maar dit brengt natuurlijk ook (grote) financiële verplichtingen met zich mee.

Leasen is de oplossing

Het kopen van een auto brengt vanzelfsprekend financiële verplichtingen met zich mee. Leasen is een prima alternatief! Je betaalt een vast bedrag per maand, waardoor die grote financiële verplichting wegvalt die je anders wel zou hebben bij het kopen van een auto. Zo kun je dus toch in die nieuwe auto rijden, terwijl je het volledige bedrag nog niet bij elkaar gespaard hebt! Niet zo gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een lease auto.

 

Voordelen lease

Lease heeft meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen het vaste bedrag per maand ten opzichte van het kopen van een auto is gunstiger. Uitzoeken welke verzekering bij je past, hoeveel wegenbelasting je moet betalen en het onderhoud van de auto worden bij lease allemaal geregeld door de leasemaatschappij. Dat is wel zo handig toch? Een van de leukste voor-delen is toch wel dat je altijd in een nieuwe auto rijdt. En krijg je onverhoopt schade of een ongeluk? Dan verloopt de afhandeling hiervan ook altijd via de leasemaatschappij.

 

Waar moet je op letten?

Vooral voor particulieren is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Kies voor een fijne auto voor een aantrekkelijke prijs. Zorg ervoor dat de risico’s zo klein mogelijk en kies voor de mogelijkheid voor tussentijdse afkoop, dan zit je nergens aan vast. Leaseauto’s zijn vaak moderne en zuinige auto’s die voorzien zijn van een fijne geluidsinstallatie en airco. Heb je nooit durven dromen van een mooie, dure auto? Dat kan nu wel! Want voor een heel aantrekkelijk bedrag per maand rijd je al in een Mercedes c klasse lease auto!