Tweedehands auto kopen of kiezen voor private lease?

Twee Volkswagens in het gras bij zonsondergang

Heb je een auto nodig voor je werk, boodschappen, om mee op vakantie te gaan of gewoon om je mobieler te voelen? Dan is het een goed idee om al je opties te onderzoeken. Voor welk type auto en welk merk ga je kiezen? Daarnaast kun je de auto gloednieuw, tweedehands of met private lease kopen. Ben je toe aan een nieuwe auto maar twijfel je of je voor een tweedehands auto of voor private lease wil kiezen? Dan lees je in deze blog op welke manier je een geschikte tweedehands auto kunt vinden en wat private lease inhoudt en welke voordelen daaraan zitten.

Op welke manier kies je een geschikte tweedehands auto uit?

Een tweedehands auto is een auto die al eerdere eigenaren heeft gehad en die dus ook een bepaald aantal kilometers op de teller heeft staan. Een tweedehands auto is goedkoper dan een gloednieuwe bak. Vandaar dat dit soms een interessante optie kan zijn, voor mensen die niet de hoofdprijs willen betalen, maar toch in het bezit van een auto willen komen. Je kunt zowel particulier als bij een autodealer terecht voor een tweedehands auto naar keuze. Zorg er wel voor dat je bij een erkende of betrouwbare verkoper langsgaat, zodat je zeker weet dat de auto werkt en je niet opgelicht kunt worden.

Daarnaast kun je nog online of offline naar je nieuwe auto zoeken. Zorg dat je altijd een proefrit kunt maken en dat je de auto na kunt lopen voor je tot een betaling overgaat.

Wat houdt private lease in en wat zijn de voordelen ervan?

Private lease houdt in dat je voor een nieuwe auto kiest, maar je de aankoopprijs in delen kunt betalen. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag en je kunt een leasecontract afsluiten voor een bepaalde periode. Na die periode kun je kiezen om het restbedrag voor de auto te betalen zodat de auto van jou is, of kun je een nieuw leasecontract voor een nieuwe auto afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je vaker van auto kunt wisselen en je altijd in nieuwere modellen kunt blijven rijden. Daarnaast hoef je het aankoopbedrag niet in één keer te betalen.

Daarnaast zitten kosten voor pechhulp, wegenbelasting, reparatie en onderhoud en nog veel meer extra’s bij je maandelijkse bedrag inbegrepen. Je hoeft los van het maandelijkse leasebedrag dus alleen nog maar voor benzine te betalen.

Bekijk nu het aanbod leaseauto’s met onze private lease vergelijker. Of bekijk onze tweedehands lease vergelijker.

Tweedehands auto kopen of kiezen voor private lease?
Schuiven naar boven