De voor- en nadelen van een Renault Clio

Renault Clio

De Renault Clio is een fijne auto uit het B-segment. Het is een compacte hatchback die al sinds 1990 van de rolbanden rijdt. Vanaf 2008 kwam er ook een Renault Clio Estate variant op de markt. Een stationwagen dus. Op deze pagina vertellen wij je alle voor- en nadelen met betrekking tot deze veelzijdige auto.

Uitstekende wegligging

Het eerste voordeel van de Renault Clio is zijn uitstekende wegligging en stuurgedrag. Je kunt met gemak scherpe bochten maken zonder weg te slippen. Ideaal dus voor de wat sportievere bestuurder. Zelfs op winterbanden, waar je in bochten meestal minder grip mee hebt, kun je nog steeds die scherpe bochten nemen.

Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat de auto gaat slippen dan zijn de nieuwere Renault Clio’s voorzien van een ESP systeem. Oftewel een elektronisch stabiliteitsprogramma. Dit systeem zorgt ervoor dat de remkracht zo verdeeld wordt over de wielen dat deze niet gaan slippen. Naast een fijne wegligging en een prettig stuurgedrag is de Renault Clio dus ook erg veilig.

Zuinige Renault Clio

Verder staat de Clio bekend om zijn zuinige Renault Clio motor. Zo rijden de meeste dieselvarianten ruim 1 op 30 en de benzine varianten ongeveer 1 op 21. Dit is erg zuinig in vergelijking met een hoop andere auto’s. Ondanks dat de Renault Clio beschikt over een zuinige motor kun je er gemakkelijk mee over de snelweg rijden.

De meeste modellen hebben een motor met 90pk maar er zijn ook varianten, zoals de Renault Clio TCe, die een motor hebben met 120pk! Weer een pluspuntje voor de sportieve bestuurder dus! Zeker als je weet dat bijna alle Renault Clio’s een handgeschakelde transmissie hebben.

Zelf je Renault Clio samenstellen

Wanneer je een nieuwe Renault Clio koopt dan is het mogelijk om deze helemaal naar je eigen smaak samen te stellen. Zo kun je de kleur van de bekleding, de velgen en de kleur van de auto zelf bepalen. Zo rijd je altijd in een auto die qua uiterlijk helemaal naar je wens is.

Voor de opties en functies kun je bij de Renault Clio kiezen uit verschillende pakketten. Kies je voor het Comfort Pakket, dan kun je gebruik maken van verwarmbare buitenspiegels, airconditioning en regen- en lichtsensoren. Ben je erg gesteld op je privacy? Met het Lumière pakket krijg je geblindeerde ramen voor de mensen op de achterbank en een mooi panorama dak om ’s avonds de sterrenhemel te bekijken.

Bij een tweedehands Renault Clio is het helaas niet mogelijk om hem helemaal zelf samen te stellen maar gelukkig zijn er door de jaren zoveel verschillende Clio’s op de markt gekomen dat er ook bij het tweedehands aanbod voldoende keus is.

Zitten er ook nadelen aan een Renault Clio?

Waar we eerder spraken over het fijne en sportieve weggedrag van de Renault Clio moeten we hier ook even de keerzijde van benoemen. Door de sportieve vering kan de autorit wat hobbelig en onrustig aanvoelen. Alle oneffenheden op de weg waar je tijdens je autorit overheen moet zal je hierdoor zeker voelen. Vind je dit niet erg? Dan is de Renault Clio zeker een auto voor jou!

De voor- en nadelen van een Renault Clio
Schuiven naar boven