Auto musea Nederland

Overzicht auto museums in Nederland

Overzicht van alle auto musea en privé collecties in Nederland.

Overzicht alle auto museums in Nederland

Wil je per provincie zoeken? Klik dan op de knop links naar ‘Auto musea Nederland’ in de zwarte balk boven de kaart.

Drenthe

Myskery (Emmen)

Bij Myskery in Emmen draait het om betovering en verwondering. Je vindt er dan ook vele bijzondere auto’s en miniaturen die in de loop der jaren verzameld zijn. Wat Myskery uniek maakt, is dat veel auto’s die je in de showroom kan bewonderen, ook te koop zijn.

De eigenaar van Myskery, Gerrit Misker, is erg veelzijdig. Zo vind je naast auto’s ook diverse kunstwerken die hij in de loop der jaren verzameld heeft. Een van zijn andere meer recente hobby’s is taxidermie. Daarom moet je niet gek opkijken wanneer je tussen de kunst, klassiekers, youngtimers en kunstwerken ook diverse opgezette dieren kan zien.

Myskery is ook goed te bezoeken met kinderen. De opgezette dieren kunnen bijvoorbeeld geaaid worden, zodat kinderen verschillende soorten vachten kunnen ontdekken.

Officiële websitehttps://www.myskery.nl/
PrijsOnbekend
BezoekOp afspraak

Flevoland

PIT Veiligheidsmuseum (Almere)

Let op: dit museum is sinds 21 november 2021 definitief gesloten.

Het PIT veiligheidsmuseums was onderdeel van het Nationaal Veiligheidsinstituut (in beheer van de stichting NVI). Deze stichting richt zich nu uitsluitend op het beheer van collecties van de hulpverleningsdiensten.

Friesland

’t Andere Museum (Leeuwarden)

In ’t Andere Museum doen ze de dingen net even anders. Zo hebben ze een uitgebreide collectie oldtimers waar historische auto’s uit Europa en Amerika te bewonderen zijn.

Naast het aanbod klassieke oldtimers, vind je er bijvoorbeeld ook treinen. Maar ze zijn niet voor één gat te vangen. Er klinkt namelijk ook muziek uit oude radio’s en je vindt er veel informatie over kant en textiel in de vaste expositie ‘Kantreis door Europa’.

Officiële websitehttps://museumpakhuiskoophandel.nl/
Prijs volwassene (13+)€7,50
Prijs kinderen (t/m 12 jaar)€4,00

Opel Museum (Tijnje)

Het eerste Nederlandse Opel automuseum ligt in Tijnje, Friesland. Het museum is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van Meindert van Wijk. Eind jaren ’70 begon hij met het verzamelen van Opel oldtimers.

Op dit moment bevat het museum zo’n 55 Opel oldtimer auto’s. Deze zijn gebouwd tussen 1935 en 1980.

Naast oldtimers vind je nog vele andere bezienswaardigheden van Opel, zoals kinderwagens, naaimachines, fietsen en koelkasten. Ook biedt het museum veel miniaturen en zijn de wanden voorzien van posters en emaille borden.

Buiten het aanbod Opel producten, vind je in het museum ook nog enkele bromfietsen en auto’s van andere merken.

Het museum is geopend van het eerste weekend van april tot en met het laatste weekend van oktober. Binnen deze periode kan je elke zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 bij ze terecht.

Officiële websitehttps://www.opelmuseum.nl/
PrijsOnbekend

Rambler – AMC museum (Berlikum)

Ook het Rambler AMC museum vind zijn oorsprong terug in een uit de hand gelopen hobby. In de jaren ’90 kreeg de oprichter van het museum steeds meer interesse in Amerikaanse auto’s en motoren.

Samen met een vriend werden eerst een Chevrolet Corvette Stingray (uit 1971) en een Cadillac Sedan de Ville (uit 1967) aangekocht. In 1992 werd een AMC Gremlin uit 1974 aangekocht met de bedoeling daar zelf in te rijden.

Uiteindelijk besloot de eigenaar zich puur op auto’s te richten, waar zijn vriend zich op motoren ging richten. De Sedan de Ville is nog steeds in bezit en zelfs aangevuld met een Coupe en Cabrio uit 1967. Na de Gremlin kwamen daar ook nog o.a. een Concord Wagon en Pacer Wagon bij. Momenteel bestaat de collectie uit ongeveer 55 Rambler AMC auto’s.

Toen de verzameling AMC auto’s steeds groter werd, was het idee om er een museum van te maken geboren.

Officiële websitehttps://www.rambler-amc-museum.nl/
PrijsOnbekend
BezoekOp afspraak

Gelderland

Ford Museum Tullekensmolen (Beekbergen)

In een oude watermolen uit 1535 vind je tegenwoordig het Ford Museum. In dit museum vind je een collectie oldtimer van Ford met bouwjaar tussen 1907 en 1935. In deze periode heeft Ford veel verschillende modellen gebouwd waarvan de model T een van de bekendste is. In het museum vind je ook het model A in diverse uitvoeringen. Recentelijk is daar nog een Ford Lincoln aan toegevoegd.

Naast deze prachtige klassiekers vind je in het museum ook foto’s, miniaturen, Ford-accessoires en fietsen. Tevens biedt het museum een mooie zithoek waar je rustig iets kan drinken, een oude film kan kijken of door oude boeken bladeren.

Buiten de oude watermolen vind je een waterrad en vistrap. Ook kan je wandelen door het park en een bezoek brengen en het aangrenzende Tuincentrum Tullekensmolen.

Het museum is in de wintermaanden (december t/m februari) gesloten. De rest van het jaar is bezoek mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 14:00 en 17:00 (in november alleen op afspraak). Groepen wordt vriendelijk verzocht een afspraak te maken.

Officiële websitehttp://ford-museum.nl/
PrijsOnbekend

Achterhoek Oldtimer Museum (Dinxperlo)

Het Achterhoek Oldtimer Museum is een museum dat zich richt op oude voertuigen en is gevestigd in Dinxperlo, in de Achterhoekse regio van Nederland. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 100 oldtimers, waaronder auto’s, motorfietsen, bromfietsen en fietsen.

Het museum heeft een groot aantal klassieke auto’s, variërend van luxe limousines tot sportauto’s. Er zijn ook enkele unieke voertuigen te vinden, waaronder een driewielige auto en een motorfiets met zijspan die is omgebouwd tot een rijdende bar. Naast de voertuigen heeft het museum ook een grote verzameling historische borden, reclameborden en benzinepompen.

Een van de hoogtepunten van het museum is een collectie van 25 verschillende Volkswagen Kevers uit verschillende jaren en in verschillende uitvoeringen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de werkplaats van het museum, waar technici oude voertuigen herstellen en restaureren.

Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag en biedt rondleidingen in het Nederlands, Duits en Engels. Er is ook een cafetaria waar bezoekers iets kunnen eten of drinken. Het museum organiseert ook regelmatig evenementen, zoals oldtimer-rally’s en -shows.

Officiële websitehttps://veerbeek-oldtimers.nl/
Prijs€5,00

Dutch Corvette Collection (Wezep)

De Dutch Corvette Collection is een museum in Wezep, dat zich volledig richt op de Amerikaanse sportwagen Corvette. Het museum is opgericht door een gepassioneerde verzamelaar van Corvettes en bevat een indrukwekkende collectie van deze legendarische sportwagens.

In het museum zijn meer dan 35 Corvettes te bewonderen, van de oudere modellen uit de jaren 50 en 60 tot aan de nieuwere modellen uit de 21e eeuw. Er zijn ook verschillende unieke en zeldzame modellen te vinden, waaronder enkele racewagens die hebben deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans.

Naast de Corvettes zelf, bevat het museum ook een verzameling van Corvette-memorabilia, zoals posters, reclameborden en andere merchandise. Het museum biedt ook interactieve displays waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de Corvette en hoe deze auto’s zijn geëvolueerd door de jaren heen.

Het museum is geopend op vrijdag en zaterdag en op afspraak op andere dagen. Het is ook mogelijk om rondleidingen te boeken voor groepen. Het museum biedt tevens de mogelijkheid om een Corvette te huren voor bijvoorbeeld trouwpartijen of andere evenementen.

Gallery Aaldering (Brummen)

Gallery Aaldering is een bekend Nederlands bedrijf dat zich richt op de in- en verkoop van klassieke auto’s. Het bedrijf is gevestigd in Brummen, in de provincie Gelderland, en beschikt over een showroom en werkplaats die zijn ontworpen om de unieke uitstraling van de klassieke auto’s te weerspiegelen.

De showroom van Gallery Aaldering is gevuld met een indrukwekkende collectie van meer dan 300 klassieke auto’s, variërend van sportauto’s tot luxe limousines. Het assortiment omvat enkele van de meest iconische en begeerde merken ter wereld, zoals Ferrari, Aston Martin, Porsche, Mercedes-Benz en Rolls Royce.

Naast de verkoop van klassieke auto’s, biedt Gallery Aaldering ook een breed scala aan diensten aan. Zo beschikt het bedrijf over een eigen werkplaats waar technici reparaties en restauraties aan klassieke auto’s uitvoeren. Daarnaast biedt het bedrijf ook opslagruimte en transportdiensten voor klassieke auto’s.

Gallery Aaldering is ook bekend om zijn internationale reputatie en is een bekende naam in de wereldwijde klassieke auto-gemeenschap. Het bedrijf heeft klanten over de hele wereld en heeft in de loop der jaren verschillende prestigieuze prijzen gewonnen voor zijn expertise op het gebied van klassieke auto’s.

Hooper International (Arnhem)

Hooper International is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het restaureren, onderhouden en verkopen van klassieke Rolls-Royce en Bentley auto’s. Het bedrijf is gevestigd in Arnhem en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende restauratiebedrijven voor deze iconische Britse merken.

Het bedrijf werd opgericht in 2003 en heeft sindsdien een indrukwekkende reputatie opgebouwd in de klassieke auto-industrie. Het team van Hooper International bestaat uit hooggekwalificeerde technici en vakmensen die beschikken over jarenlange ervaring in het werken aan Rolls-Royce en Bentley auto’s.

Hooper International biedt een breed scala aan diensten aan voor deze klassieke auto’s, waaronder restauratie, onderhoud, reparaties, enkele technische upgrades en de verkoop van Rolls-Royce en Bentley auto’s. Het bedrijf heeft een eigen werkplaats met moderne faciliteiten die zijn ontworpen om aan de hoge standaarden van deze iconische merken te voldoen.

Naast het bieden van diensten voor klassieke auto’s, organiseert Hooper International ook regelmatig evenementen en bijeenkomsten voor liefhebbers van Rolls-Royce en Bentley auto’s. Het bedrijf heeft een sterke gemeenschap van klanten en fans opgebouwd en biedt een platform waar klassieke autoliefhebbers met elkaar in contact kunnen komen en hun passie voor deze bijzondere auto’s kunnen delen.

Metropole Druten (Druten)

Metropole Druten is een autobedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van luxe en exclusieve auto’s. Het bedrijf is gevestigd in Druten, een stad in de provincie Gelderland. Metropole Druten is opgericht in 1996 en heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende dealers van luxe auto’s in Nederland.

Het assortiment van Metropole Druten omvat een breed scala aan merken, waaronder Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Porsche, Bentley, Rolls-Royce en vele andere luxe automerken. Het bedrijf heeft een uitgebreide collectie van deze iconische auto’s en biedt een breed scala aan modellen, variërend van sportauto’s tot luxe limousines.

Metropole Druten heeft een internationale klantenkring opgebouwd en exporteert regelmatig auto’s naar klanten over de hele wereld. Het bedrijf is bekend om zijn uitstekende klantenservice en biedt een professionele en persoonlijke benadering van elke klant.

Naast de verkoop van luxe auto’s biedt Metropole Druten ook verschillende diensten aan, zoals leasing, financiering en verzekering van auto’s. Het bedrijf heeft ook een eigen werkplaats en biedt onderhoud en reparaties aan voor de auto’s die het verkoopt.

Metropole Druten organiseert regelmatig evenementen en bijeenkomsten voor liefhebbers van luxe auto’s, waar klanten en autoliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en hun passie voor deze bijzondere voertuigen kunnen delen.

Groningen

Museum Nienoord (Leek)

Het Nationaal Rijtuigenmuseum is gevestigd op het landgoed Nienoord in Leek en staat om die reden beter bekend als Museum Nienoord. De borg (Gronings voor burcht) heeft een unieke collectie met rijtuigen, sleden en andere toebehoren van nationaal belang.

Bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids ook toegang krijgen tot een bovenruimte die op de officiële website wordt beschreven als “de schatkamer van het museum”. Een grote verzameling met onder andere koetsen en arrensleden.

Naast rijtuigen biedt Museum Nienoord ook wisselende tentoonstellingen over bijvoorbeeld (beeldende) kunst en (regionale) historie.

Officiële websitehttps://www.museumnienoord.nl/
Prijs volwassene (15+)€6,50
Prijs kinderen (8 t/m 14 jaar)€3,50
Prijs kinderen (t/m 7 jaar)Gratis

Nationaal Bus Museum (Hoogezand)

Het Nederlandse Nationaal Bus Museum werd opgericht in 1978 en is gevestigd in Hoogezand. Het museums heeft als doel het restaureren en (gedeeltelijk) rijvaardig houden van historische autobussen. Daarnaast heeft het museum een belangrijk rol in het documenteren van de geschiedenis van het busvervoer in Nederland.

Het Nationaal Bus Museum stond oorspronkelijk bekend als Noordelijk Bus Museums en was gevestigd in Winschoten. Pas tussen 2011 en 2012 verhuisde het museum naar de huidige locatie in Hoogezand. Daarbij werd de naam dus ook gewijzigd van Noordelijk naar Nationaal Bus Museum.

Officiële websitehttps://nationaalbusmuseum.nl/
Prijs volwassene (14+)€6,50
Prijs kinderen (6 t/m 13 jaar)€5,00
Prijs kinderen (t/m 5 jaar)Gratis

Limburg

Momenteel zijn bij ons geen automusea in Limburg bekend.

Noord-Brabant

Autosalon Doornhoek (Veghel)

Autosalon Doornhoek is een autodealer in Veghel, die gespecialiseerd is in het aanbieden van nieuwe en gebruikte auto’s van verschillende merken. Het bedrijf is opgericht in 1968 en heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd in de regio.

Autosalon Doornhoek heeft een uitgebreide collectie van verschillende merken, waaronder Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Het bedrijf biedt niet alleen nieuwe auto’s aan, maar ook een ruime selectie gebruikte auto’s in verschillende prijsklassen. Autosalon Doornhoek biedt ook een breed scala aan financierings- en leasingopties voor klanten die hun auto willen financieren.

Het bedrijf heeft een eigen werkplaats met goed opgeleide en ervaren technici die zorgen voor het onderhoud en de reparatie van de auto’s die ze verkopen. Het bedrijf biedt ook onderhoud en reparaties voor auto’s van andere merken.

Autosalon Doornhoek heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van klantenservice en biedt een persoonlijke en professionele benadering van elke klant. Het bedrijf streeft naar het opbouwen van langdurige relaties met klanten en biedt daarom regelmatig evenementen en bijeenkomsten voor klanten om te netwerken en hun passie voor auto’s te delen.

Classic Park (Boxtel)

Classic Park is een autogalerie en evenementenlocatie gelegen in Boxtel. Het bedrijf is opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in de verkoop, het onderhoud en de restauratie van klassieke en exclusieve auto’s.

De autogalerie van Classic Park heeft een grote collectie aan klassieke auto’s en sportauto’s van verschillende merken zoals Ferrari, Lamborghini, Porsche, Jaguar en Mercedes-Benz. De auto’s zijn in uitstekende staat en worden zorgvuldig onderhouden en gerestaureerd. Classic Park biedt ook een breed scala aan diensten zoals taxaties, transport, opslag en verzekering voor de auto’s.

Naast de autogalerie biedt Classic Park een evenementenlocatie met verschillende ruimtes voor bijvoorbeeld congressen, presentaties, bruiloften en evenementen. De locatie beschikt over verschillende zalen, een restaurant, een winkel en een museum.

Het museum van Classic Park is gewijd aan de geschiedenis van de auto-industrie en herbergt een grote collectie aan klassieke auto’s en andere bijzondere voertuigen. Het museum biedt ook educatieve programma’s en interactieve tentoonstellingen aan voor bezoekers.

Classic Park organiseert regelmatig evenementen en bijeenkomsten voor autoliefhebbers, zoals oldtimerrally’s, klassieke automeetings en veilingen. Het bedrijf heeft ook een eigen werkplaats en biedt onderhoud en restauratie diensten aan voor de auto’s die zij verkopen.

DAF Museum (Eindhoven)

Het DAF Museum is een museum in Eindhoven dat is gewijd aan de geschiedenis van het DAF automerk. Het museum is geopend in 1993 en bevindt zich in het voormalige DAF-fabriekscomplex in de stad.

Het DAF Museum biedt een uitgebreide collectie van verschillende DAF-voertuigen, van personenauto’s tot vrachtwagens en bussen, die allemaal zijn geproduceerd door de DAF-fabrieken in Eindhoven. Het museum geeft een uniek inzicht in de geschiedenis van dit iconische Nederlandse automerk en laat de evolutie van de voertuigen zien vanaf het allereerste begin tot aan de meest recente modellen.

Naast de voertuigen biedt het DAF Museum ook tentoonstellingen die de geschiedenis van het bedrijf en zijn bijdragen aan de auto-industrie in Nederland en daarbuiten beschrijven. Het museum heeft interactieve displays en multimedia-presentaties, waar bezoekers meer kunnen leren over de technische innovaties, ontwerpfilosofieën en productieprocessen van het merk.

Het DAF Museum heeft ook een eigen werkplaats waar oude DAF-voertuigen worden gerestaureerd en onderhouden. Het museum biedt ook educatieve programma’s en rondleidingen voor scholen, groepen en individuele bezoekers, en organiseert evenementen voor DAF-liefhebbers en autoliefhebbers in het algemeen.

De Wolfsburcht (Wijk en Aalburg)

De Wolfsburcht is een Volkswagen Kever-specialist gelegen in Wijk en Aalburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud, reparatie, restauratie en verkoop van Volkswagen Kevers, Karmann Ghia’s, Bussen en andere klassieke Volkswagen-modellen.

Het bedrijf is opgericht in 1989 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd in de Volkswagen Kever-wereld. De Wolfsburcht heeft een grote werkplaats waar ze alle soorten reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan Volkswagen Kevers en andere modellen kunnen uitvoeren, inclusief motorrevisie, laswerk en restauratie.

Naast de werkplaats biedt De Wolfsburcht ook een ruime collectie aan klassieke Volkswagen-modellen aan voor verkoop. Het bedrijf heeft een groot netwerk van leveranciers en heeft altijd een grote selectie van kevers, bussen, Karmann Ghia’s en andere Volkswagen-modellen op voorraad.

Het team van De Wolfsburcht bestaat uit enthousiaste en ervaren technici die gepassioneerd zijn over Volkswagen Kevers en andere klassieke Volkswagen-modellen. Het bedrijf organiseert ook evenementen voor Volkswagen-liefhebbers, zoals de jaarlijkse Keverdag, waar eigenaren van Kevers en andere klassieke Volkswagen-modellen bijeenkomen om hun voertuigen te tonen en ervaringen uit te wisselen.

Jan Wijnakker (Zeeland)

Jan Wijnakker is een autoliefhebber en verzamelaar van klassieke auto’s gevestigd in Zeeland. Hij is vooral bekend om zijn uitgebreide collectie van bijzondere en zeldzame auto’s, waaronder modellen van Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, en Aston Martin.

Jan Wijnakker heeft een passie voor klassieke auto’s die teruggaat tot zijn jeugd. In de jaren ’60 en ’70, toen hij nog een tiener was, was hij al bezig met het verzamelen en restaureren van klassieke auto’s. Later, toen hij succesvol werd in zijn eigen bedrijf, kon hij zich veroorloven om zijn collectie uit te breiden en zijn passie voor klassieke auto’s verder te ontwikkelen.

Jan Wijnakker heeft zijn collectie door de jaren heen opgebouwd en heeft nu een van de meest indrukwekkende collecties van klassieke auto’s in Nederland. Hij heeft een speciale voorliefde voor Britse automerken zoals Rolls-Royce, Bentley en Jaguar, maar zijn collectie omvat ook andere iconische merken zoals Ferrari, Porsche en Mercedes-Benz.

De collectie van Jan Wijnakker is te zien in zijn eigen privémuseum in Zeeland, dat hij in 2015 heeft geopend. Het museum, genaamd “Jan Wijnakker Classic Cars”, biedt bezoekers de kans om zijn uitgebreide collectie te bewonderen, inclusief zeldzame en unieke auto’s die je zelden ergens anders zult tegenkomen.

Jan Wijnakker Classic Cars organiseert ook evenementen voor autoliefhebbers, zoals bijvoorbeeld toertochten, rally’s en speciale exposities. Het museum biedt ook restauratie- en onderhoudsdiensten voor klassieke auto’s, en het team van experts van Jan Wijnakker kan advies geven over het kopen en verkopen van klassieke auto’s.

Noord-Holland

Automuseum Schagen (Schagen)

Automuseum Schagen is een privémuseum gevestigd in Schagen, een stad in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het museum is opgericht door Jan Lont, een autoliefhebber die zijn verzameling van klassieke auto’s tentoonstelt voor het publiek.

Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 75 klassieke auto’s, waaronder zeldzame en unieke exemplaren uit de jaren ’20 tot en met de jaren ’70. De collectie omvat verschillende merken en modellen, zoals Buick, Cadillac, Chevrolet, Ford, Jaguar, Porsche en Rolls-Royce.

Wat het museum uniek maakt, is dat het niet alleen auto’s tentoonstelt, maar ook andere vintage voertuigen, zoals motoren, scooters en fietsen. Er is zelfs een ouderwetse kapperszaak te vinden in het museum, compleet met authentieke apparatuur uit de jaren ’50.

Automuseum Schagen is niet alleen een statisch museum waar bezoekers de collectie kunnen bewonderen, maar het biedt ook de mogelijkheid om klassieke auto’s te huren voor speciale gelegenheden zoals trouwerijen en jubilea. Het museum heeft ook een werkplaats waar restauraties en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Daarnaast organiseert het museum regelmatig evenementen en bijeenkomsten voor autoliefhebbers, zoals bijvoorbeeld toertochten en meetings van klassieke autoclubs.

Nederlands Transport Museum (Nieuw-Vennep)

Het Nederlands Transport Museum is een museum dat gewijd is aan de transportindustrie in Nederland. Het museum is gevestigd in Nieuw-Vennep en is opgericht in 1986. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van historische voertuigen en objecten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse transport.

Het museum heeft een zeer diverse collectie, variërend van paardenkoetsen en stoommachines tot treinen, trams, auto’s, vrachtwagens en bussen. Er zijn ook veel kleine objecten en accessoires te vinden, zoals borden, uniformen en gereedschap, die gebruikt werden in de transportindustrie.

Een van de meest opvallende objecten in het museum is de locomotief “De Arend”. Deze trein was een van de eerste treinen die ooit in Nederland heeft gereden en werd in 1839 gebouwd. Het museum heeft ook een grote collectie historische auto’s, waaronder een aantal zeer zeldzame en unieke exemplaren.

Naast de permanente collectie organiseert het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen en evenementen die speciaal gericht zijn op bepaalde thema’s of transportmiddelen. Het museum heeft ook een educatief programma voor scholen en groepen.

Volvo Museum (Loosdrecht)

Het Volvo Museum in Loosdrecht is een privémuseum dat gewijd is aan het Zweedse automerk Volvo. Het museum is opgericht door verzamelaar Gerard van Vliet, die een indrukwekkende collectie van meer dan 60 klassieke en moderne Volvo’s heeft verzameld.

De collectie van het museum omvat Volvo’s vanaf de jaren ’20 tot de huidige modellen, inclusief zeldzame en unieke exemplaren zoals de Volvo P1800 ES en de Volvo C70 cabriolet. Er zijn ook verschillende prototypes en conceptauto’s te vinden die nooit in productie zijn genomen, maar die wel een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van het merk.

Het museum is verdeeld over twee verdiepingen en er is veel te zien en te ontdekken. Bezoekers kunnen door de geschiedenis van het merk wandelen en zien hoe het merk zich heeft ontwikkeld van een kleine producent van personenauto’s tot een wereldwijd bekend automerk met een breed scala aan producten, waaronder vrachtwagens, bussen en boten.

Naast de permanente collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en evenementen, zoals bijvoorbeeld speciale thematentoonstellingen over een specifiek model of type Volvo. Het museum heeft ook een werkplaats waar restauratiewerkzaamheden worden uitgevoerd en waar bezoekers kunnen zien hoe oude Volvo’s weer tot leven worden gebracht.

Histomobil (Giethoorn)

Overijssel

Datsun en Nissan museum (Daarle)

Utrecht

Healey Museum (Vreeland)

Museum Mobiel Erfgoed (Achterveld)

Oldtimer Museum (Rhenen)

Zeeland

Trekkermuseum Nisse (‘s-Gravenpolder)

Zuid-Holland

Louwman Museum (Den Haag)

Carel Wüst Museum (Oud-Beijerland)

Auto musea Nederland
Schuiven naar boven