Is een auto leasen een beter idee dan een auto kopen?

Leasen is vaak betrouwbaarder dan kopen. Bovendien is leasen vaak minder duur. Bij aankoop van een relatief ouder voertuig, weet je nooit hoe lang de auto nog zal meegaan. Bovendien zullen de uitgaven voor onderhoud nogal aan de hoge kant zijn. Aan de andere kant hoef je je met een leasewagen geen zorgen te maken dat de auto stuk gaat. In het algemeen maakt leasen het eenvoudig om een goedkoop, betrouwbaar voertuig te rijden.

Wat is de beste auto om te leasen?

Een auto leasen heeft veel voordelen. In veel omstandigheden is een auto leasen goedkoper dan er een kopen. Bij het kopen van een auto moet je bovendien wegenbelasting en verzekering betalen. Je bent ook zelf verantwoordelijk voor de APK en het onderhoud van het voertuig. Als je een auto leaset, betaal je een vaste maandelijkse betaling. Bovendien ben je alleen verantwoordelijk voor de benzine- of stroomkosten. Een voertuig leasen is dus niet zo’n vreselijk idee! Dan is er nog de keuze welke auto je leaset.

Ben je op zoek naar een betrouwbare auto? Een aantal tips!

Het is een goed idee om te onderzoeken welke soort, grootte en type auto je nodig hebt voordat je er een koopt of least. Het vinden van een enorme parkeerplaats in de stad is bijvoorbeeld niet altijd even eenvoudig. In dit geval voldoet een compacte stadsauto. Is het voor jou van groot belang om je hele gezin in één keer te kunnen vervoeren? Dan heb je misschien een grotere auto nodig.

Vaak kun je de specifieke elementen van een leaseauto zelf kiezen. Als je ervoor kiest zelf een auto samen te stellen met verschillende opties, zal het waarschijnlijk langer duren voor de auto van je dromen er is. Dat is dus iets om rekening mee te houden, maar het wachten zal ongetwijfeld de moeite waard zijn! Als je een voertuig leaset dat op dat moment in voorraad is, mag je er meestal meteen mee gaan rijden.

Leasen van een nieuwe auto is een fantastische optie

Een nieuwe auto op privé basis leasen kan heel aantrekkelijk zijn. Het stelt je in staat vele jaren in een geweldige auto te rijden zonder al te veel te hoeven betalen. Bovendien heb je een behoorlijk goed idee van wat je kunt verwachten. Op deze manier is je autobetaling elke maand min of meer gelijk. Je hoeft dus niet ineens veel geld uit te geven aan onderhoud. Wil je je financiële toestand zo stabiel mogelijk houden? Dan is een operational lease ongetwijfeld een haalbaar alternatief. Een voertuig kopen is alleen aan te raden als je een grote som geld beschikbaar hebt voor de eerste investering. De waarde van een auto daalt immers snel, dus houd daar rekening mee.

Je kunt bijna elke auto leasen

Kies je voor een Peugeot, een andere Franse auto als een Renault of een Citroën? Dan kies je voor een betrouwbare auto die lang meegaat en ook nog eens zuinig rijdt. Of kies je liever een Duitse luxe auto en is een Mercedes of een BMW meer jouw smaak? Ook dat kan, bij het leasen van een auto heb je ruime keuze.

Weet je het nog niet zeker? Gebruik dan ook onze private lease vergelijker!

Is een auto leasen een beter idee dan een auto kopen?
Schuiven naar boven