Wil je je auto verkopen? Regel eerst dit!

Auto wassen met spons

Wanneer je een nieuwe auto op het oog hebt dan ligt vaak de focus op de nieuwe bolide en wordt de oude snel verkocht. Dit is vaak best zonde, want hiermee wordt veel geld over het hoofd gezien. Wanneer je namelijk nog wat kleine zaken fikst aan je oude auto, zul je zien dat dit in de toekomst veel geld kan opleveren. Het gaat soms om optische trucjes, maar wel trucjes die je geld kunnen opleveren. Vergelijk het met een appeltaart in de oven zetten wanneer je een huis wil verkopen. Daarom hier op een rij de zaken die goed zijn om te fiksen voordat je je oude auto verkoopt.

Check het glas

Een voorruit en het glas zijn zeer belangrijk in een auto, niet alleen voor de veiligheid maar ook voor de waarde. Wanneer er een proefrit in een auto wordt gemaakt en het is duidelijk zichtbaar dat er een sterretje in een ruit zit, dan zal dit de waarde behoorlijk negatief beïnvloeden. Een sterretje in de voorruit en kosten daarvan zijn zeer te overzien en het resultaat is heel groot. Investeer hierin en je haalt de kosten er snel weer uit.

Lekker schoon

Een auto goed poetsen is slim om te doen wanneer je ‘m wilt verkopen. Maar tegenwoordig is er meer mogelijk dan een schone auto door middel van een emmertje met water en zeep en een spons. Laat je auto voor de verkoop eens door een professionele partij schoonmaken, dit noemen ze detailing. Eindig hierbij met een goede wax en je zult zien dat hij blinkt als nooit tevoren. Ook dit is zeer waard verhogend!

De binnenkant

Ook de binnenkant is slim om goed te laten reinigen. Hierbij is het slim om de stoffen stoelen echt chemisch te laten reinigen. Niet alleen omdat ze er dan schoner uitzien, ook omdat ze dan veel frisser ruiken. Geur is sowieso een zeer bepalende factor voor de waarde van een auto, investeer dan ook hierin. Een auto waar duidelijk in is gerookt of waarin honden zijn vervoerd zijn behoorlijk minder waard.
Dus wanneer jij je oude auto gaat verkopen is het slim om deze nog net wat extra zorg en aandacht te geven. Met een paar kleine dingen kun je al snel de waarde enorm doen toenemen. De kosten ervan vallen reuze mee, en in veel gevallen haal je deze investering er meer dan uit. Dus niet alleen focus op het nieuwe, maar kijk ook nog even zorgvuldig naar het oude!

Wil je je auto verkopen? Regel eerst dit!
Schuiven naar boven