Wat is een disklok stuurslot en wat zijn de voordelen?

Disklok stuurslot

Een disklok is een beveiliging voor je auto. Het zit om het stuur en zorgt ervoor dat de auto niet gestolen kan worden. Er bestaan verschillende soorten disklokken, maar allemaal hebben ze één doel: voorkomen dat je auto gestolen wordt. In dit artikel lees je alles over disklokken, hoe je de juiste kiest en wat de voordelen van een disklok zijn!

Wat is een disklok?

Een disklok is een type stuurslot om je auto te beveiligen. Het is een metalen ronde schijf die je over je stuurwiel schuift. Het slot omvat het gehele stuur, dus ook de airbag en andere onderdelen worden beschermd tegen diefstal. Veel disklokken zijn SCM gekeurd, dit betekent dat ze door specialisten zijn getest, goedgekeurd en gecertificeerd.

De voordelen van het gebruik van een disklok

Het gebruik van een schijfklok biedt talrijke voordelen, hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

  • Het biedt maximale bescherming tegen dieven.
  • Het schrikt potentiële dieven af door het robuuste uiterlijk.
  • De disklokken zijn vaak SCM gekeurd.
  • Prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed (dit ligt er wel aan waar je deze koopt).
  • De airbag wordt mede beschermd door de disklok.
  • Verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Zoals je ziet biedt dit type stuurslot enorm veel voordelen voor het beveiligen van je auto. Wacht daarom niet langer en beveilig je auto maximaal met een disklok!

Hoe een disklok voor maximale bescherming zorgt

De disklok biedt een hoge mate van bescherming tegen dieven, die vaak op zoek zijn naar een makkelijk doelwit. Omdat een disklok om het hele stuur bevestigd is kan een dief onmogelijk bij het stuur en/of airbag komen.

Een disklok zorgt er ook nog voor dat de dieven je stuur niet door kunnen zagen om alsnog je stuurslot te verwijderen. Het is ook nog eens onmogelijk om de auto te besturen omdat het slot strak om je stuur zit; de dieven hebben dus geen grip op het stuur.

Hoe kies ik de juiste disklok voor mijn auto?

Wanneer je op zoek bent naar een disklok voor je auto moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste bekijk je welke maat disklok je nodig hebt, er zijn veel verschillende soorten maten op de markt verkrijgbaar. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen zodat je disklok goed strak op je stuur aansluit.

En ten tweede, kies een prijs klasse waarin je wilt zitten. Een disklok kan €100 euro kosten maar ook €200 euro. Dit heeft te maken met verschillende soorten factoren zoals de kwaliteit en of deze SCM gekeurd is of niet.

Tip: Wanneer je een disklok wilt aanschaffen, bestel dan ook een beschermhoes voor je stuur mee. Een disklok kan namelijk mogelijk krassen maken op je stuur

Wat is een disklok stuurslot en wat zijn de voordelen?
Schuiven naar boven