Het goed onderhouden van je velgen

Het onderhouden van velgen is een van de meest verwaarloosde taken bij het onderhouden van een auto. Originele velgen zijn een essentieel onderdeel van het uiterlijk van jouw auto en het is dus belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Niet alleen zullen goed onderhouden velgen er beter uitzien, maar ze zullen ook langer meegaan. In dit blog gaan we dieper in op wat je nodig hebt om de velgen van je auto goed te onderhouden.

Alleen door de wasstraat is niet genoeg

Ten eerste is het belangrijk dat je de velgen van je auto regelmatig schoonmaakt. Er is geen specifiek schema voor het schoonmaken van velgen, maar het is belangrijk dat je dit regelmatig doet. Het schoonmaken van velgen zorgt ervoor dat je hardnekkig vuil dat de velgen hebben verzameld kan verwijderen. Hiervoor is het beste om een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek te gebruiken om het vuil weg te vegen.

Velgen waxen

Daarnaast is het belangrijk dat je je velgen regelmatig waxt. Wax bevat speciale stoffen die de velgen beschermen en helpen om hun glans langer te behouden. Wanneer je de velgen waxt, is het aan te raden om eerst een mild schoonmaakmiddel te gebruiken om het vuil te verwijderen. Daarna kan je de wax aanbrengen met een zachte doek. Laat de wax een paar minuten intrekken voordat je het wegveegt met een andere doek.

De velgen polijsten

Tot slot is het belangrijk dat je je velgen regelmatig polijst. Dit zorgt ervoor dat de velgen een mooie glans behouden. Velgenpolijstmiddelen zijn verkrijgbaar in de meeste autobedrijven. Breng deze aan met een zachte doek en polijst tot het gewenste resultaat is bereikt. Vergeet niet om na het polijsten de velgen goed af te spoelen en af te drogen om te voorkomen dat er vlekken op de velgen achterblijven.

Velgen onderhoud is niet moeilijk

In het algemeen is het onderhouden van velgen niet moeilijk. Als je je velgen regelmatig schoonmaakt, waxt en polijst, dan zullen ze er langer mooi uitzien. Als je vragen hebt over het onderhouden van velgen, neem dan contact op met je lokale autobedrijf. Deze kan je helpen met al je auto-onderhoudsbehoeften.

Het goed onderhouden van je velgen
Schuiven naar boven