Kosten bij het importeren van een auto

Mercedes modellen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren, maar wat kost dat eigenlijk? En met welke extra kosten moet je rekening houden? Omdat veel mensen hier weinig kaas van hebben gegeten, is het verstandig om een specialist in te schakelen. Easyimport kan u hierbij helpen. U kunt uw voor kiezen om een gedeelte zelf te doen of om hun hele importeren uit te besteden.

Hoe weet ik de kosten van mijn auto?

Om te weten wat het kost om een auto te importeren is het belangrijk of de auto die je zou willen importeren binnen of buiten Europa staat. Dit is belangrijk voor de transportkosten ook wel de BTW genoemd. De BTW zijn de invoerrechten en de goedkeuring van het type auto. Kosten auto importeren waar je altijd mee te maken krijgt is de aankoopprijs, wat voor de hand ligt. Dit is overal hetzelfde dus het maakt niet uit waar de auto dan gekocht is. De lager de aankoopprijs de beter het is natuurlijk.

Mercedes importeren

Btw bij auto importeren

Het tweede waar je mee te maken krijg is de BTW, als je binnen de EU een auto koopt krijg je niet te maken met de BTW mits deze voldaan is in het land van de aankoop. Wat een addertje onder het gras is, is dat als de auto jonger dan 6 maanden is of minder dan 6000km gereden heeft dat je dubbele belasting moet betalen. Dus dan moet je belasting betalen in het land van herkomst maar ook als de auto aankomt in Nederland.

Bijkomende kosten

Importeer je een auto van buiten de EU betaal je 21% belasting over de aankoopprijs, de transportkosten en de invoerrechten. Is de auto 30 jaar of ouder dan betaal je 6% BTW. Je krijgt ook te maken met BPM, dit wordt berekend door de co2 uitstoot van de auto. Dan heb je nog je Transportkosten wat voor zich spreekt en de RDW keuring. Als de auto goedgekeurd is kost het binnen de EU 107.33 euro, buiten de EU zijn de kosten een stuk hoger.

Kosten bij het importeren van een auto
Schuiven naar boven