Nieuwe voorruit van Autoglas Concurrent: Verrassend goedkoop

Autoruitschade

Automobilisten die dagelijks de weg op gaan hebben ongetwijfeld al eens met een autoruitschade te maken gehad waar ze geen rekening mee hadden gehouden. In veel gevallen gaat het hierbij om ruitschade aan de voorruit van de auto. Een flinke barst in de voorruit kan niet meer worden gerepareerd. Om een afkeuring voor de APK te voorkomen kunt u bij Autoglas Concurrent een nieuwe voorruit bestellen. Vaak kan een nieuwe voorruit je best nog wel wat gaan kosten, maar met de tips in dit artikel kan je gelukkig toch op de prijs besparen.

Moet je altijd bij autoruitschade een nieuwe voorruit plaatsen?

In eerste instantie zal je uiteraard de vraag stellen wanneer je nu precies voor moet kiezen om een nieuwe voorruit aan te schaffen. De ene autoruitschade is dan ook de andere niet. Wanneer de zijruit of achterruit in je auto stuk gaat zal je deze zo snel mogelijk willen laten vervangen. Dit komt omdat niet alleen het comfort van de inzittenden aanzienlijk wordt beperkt, maar daarnaast kan ook de elektronica in de auto worden beschadigd bij regen. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer er een sterretje of flinke barst in je voorruit is ontstaan. Regelmatig wordt aangegeven dat ook dergelijke ruitschade meteen moet worden verholpen, maar toch is het kopen van een nieuwe voorruit in deze situatie niet altijd een vereiste.

Bepalend hiervoor is de plaats waar de autoruitschade precies in de voorruit zit. We maken op dit vlak een onderscheid tussen een sterretje of de (enkele) barst in en buiten het gezichtsveld van de bestuurder. Zit de ruitschade in het gezichtsveld en wordt het zicht van de bestuurder op de weg beïnvloed? Dan volgt er bij vaststelling altijd een afkeuring voor de APK. Verschijnt het sterretje of (enkele) barst slechts in één van de uithoeken van de voorruit? Dan vormt dit geen direct gevaar voor het zicht van de bestuurder waardoor een nieuwe voorruit voor je auto niet meteen noodzakelijk is.

Nieuwe voorruit of tweedehands exemplaar kopen?

Wanneer je een nieuwe voorruit wilt kopen zal je misschien als voordeliger alternatief aan een tweedehands autoruit denken. Dat is uiteraard een mogelijkheid, ware het niet dat een tweedehands autoruit altijd een risico met zich meebrengt. Je weet namelijk nooit of deze beschadigd is. Daarnaast hoeft dit ook op financieel vlak niet zo interessant zijn als je misschien in eerste instantie denkt. Een tweedehandse originele voorruit kan namelijk zomaar nog duurder zijn in vergelijking met een gloednieuwe after market autoruit. Dit komt omdat een originele voorruit is voorzien van een merklogo. De aanwezigheid van dit logo zorgt er voor dat het in eerste instantie alleen door een erkende merkdealer kan worden verkocht. Het gevolg hiervan is dat de prijs altijd heel wat hoger ligt in vergelijking met een after market voorruit, zelfs wanneer deze op de tweedehandse markt wordt gekocht.

Voordelig een nieuwe voorruit bestellen zonder kwaliteitsverlies

Als je een nieuwe voorruit wilt aanschaffen zonder dat je daarvoor een groot bedrag moet betalen dan is het duidelijk dat de keuze voor een after market exemplaar veruit het interessantst is. Veel mensen vrezen echter dat deze lagere prijs komt door een minder goede kwaliteit. Dat is echter een foute veronderstelling. Een after market autoruit wordt namelijk niet alleen in dezelfde fabriek gemaakt als een origineel exemplaar, daarnaast maakt het ook nog eens deel uit van dezelfde productielijn. Er kan dan ook geen sprake zijn van enig verschil op het vlak van kwaliteit tussen een originele en een after market voorruit. Bovendien worden de after market voorruiten van Autoglas Concurrent steeds geproduceerd volgens de strengste Europese richtlijnen. De beste kwaliteit is dan ook altijd gegarandeerd.

Nieuwe voorruit laten plaatsen door Autoglas Concurrent

Wil je een nieuwe voorruit voor je auto kopen en ben je op zoek naar een echte expert die deze voor jou kan plaatsen? In dat geval is het interessant om dit door Autoglas Concurrent te laten doen. Door de samenwerking met FOCWA-gecertificeerde montagepartners kan je er altijd van op aan dat je de best mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid krijgt aangeboden voor een zeer voordelige prijs. Daarnaast wordt je nieuwe voorruit altijd op zeer kort termijn geplaatst waardoor je niet lang met een autoruitschade hoeft rond te rijden.

Nieuwe voorruit van Autoglas Concurrent: Verrassend goedkoop
Schuiven naar boven