Jumpstarter

Jumpstart kabels

Een jumpstarter is een accu oplader die zorgt voor het opstarten van je auto. Een jumpstarter heb je nodig wanneer je auto na een lange reis niet meer start. Door de jumpstarter aan te sluiten op de accu, wordt deze weer opgeladen, waardoor de elektrische systemen weer kunnen functioneren. In dit artikel leggen we uit hoe een jumpstarter werkt en welke soort er bij jou past.

Wat is een jumpstarter?

Het opstarten van een auto met behulp van een externe accu is een klusje dat je moet kunnen. Je hebt namelijk geen reserveaccu in je wagen en als de batterij bijna leeg is kan het zijn dat de auto niet meer start.

Hoe werkt een jumpstarter?

Een jumpstarter is eenvoudig in gebruik. Je hoeft de auto niet te starten, maar slechts aan te sluiten en de stekker in het stopcontact te steken. De accu van de auto wordt geladen om vervolgens op die manier de motor van de auto te starten. Over het algemeen is dit mogelijk zolang je op een betrouwbare plek met voldoende spanning bent (bijvoorbeeld bij je eigen huis). Het kan even duren voordat je motor goed aanslaat en daarom moet je er wel voor zorgen dat je accu goed leeg is voordat je hem gaat laden.

Welke jumpstarter heb ik nodig?

Een jumpstarter is het beste als je hem een keer per jaar gebruikt. Een jumpstarter is handig voor de auto, motor, boot en caravan.

In een auto (of motor) wordt de accu altijd automatisch opgeladen door de motor tijdens het rijden, maar als je stopt of bijvoorbeeld stilstaat in de file kan je accu leeg raken. Met een jumpstarter kun je snel en veilig startkabels aansluiten om weer verder te kunnen rijden.

Een jumpstarter moet je nooit gebruiken voor niet-elektrische apparaten zoals een koelkast of ijsmachine, zoals bijvoorbeeld op camping-caravan sites of in vakantiehuizen mogelijk zijn, maar alleen voor elektrische apparaten!

Jumpstarten is eenvoudig, zorg wel voor de juiste accu oplader

Een jumpstarter is een apparaat dat je kunt gebruiken om je auto of motor te starten. Het is een soort accu oplader, maar dan met een extra laadkabel die aan de zijde van de bestuurder naar buiten staat.

Je moet bij het kopen van een jumpstarter voorzichtig zijn: sommige apparaten zijn niet geschikt voor alle auto’s en motoren. Als je niet weet of jouw auto en motor wel compatibel is met het product dat je wilt kopen, ga dan even na of je accu oplader wel opgeladen kan worden door middel van uw jumpstarter!

Een jumpstarter is een voorzorgsmaatregel. Zorg dat je altijd over een goede jumpstarter beschikt, zodat je nooit geen startkabel hebt als je die nodig hebt.

Jumpstarter
Schuiven naar boven