4 tips bij het inrichten van jouw bedrijfsbus

Modern Camper Van Closeup

Ben je werkzaam in de bouw, dan heb je een goede bedrijfsbus nodig. Eentje die niet alleen jouw materialen van A naar B weet te brengen, maar ook eentje die betrouwbaar is en wel tegen een stootje kan. Vaak kom je in de bouw op onverharde wegen en is er veel metaal aanwezig. Je bedrijfsbus wil je graag van zoveel mogelijk handige snufjes hebben voorzien én er veilig mee op weg gaan. Sta jij op het punt om je bedrijfsbus in te richten en zou je nog graag wat tips willen? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel vertellen we je er namelijk meer over.

1. Kies het juiste gewicht

Als eerste is het belangrijk voordat je met een bedrijfsbus aan de slag gaat, wat voor gewicht dit voertuig heeft. Het is namelijk zo dat sommige bedrijfsbussen best wel in gewicht kunnen stijgen en op sommige wegen is het niet toegestaan om met een te grote of zware bedrijfsbus te rijden. Omdat je veel op de weg bent, is het ook nog eens fijn om niet te veel geld kwijt te zijn aan wegenbelasting. Voordat je dus de bedrijfsbus gaat inrichten, is dit geen onbelangrijk onderdeel om eens in te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar welke wegen jij wil rijden en welke omgeving jij vooral aan het werk bent. Je kunt daar de zwaarte van jouw bedrijfsbus op afstemmen.

2. Nieuwe of gebruikte auto onderdelen

De binnenkant van je bedrijfsbus is net zo belangrijk als de buitenkant van je bedrijfsbus. Dit heeft alles te maken met de juiste auto onderdelen die je erin plaatst. Bijvoorbeeld het hebben van een goede motor is ontzettend belangrijk, maar wist je dat een tweedehands motoren soms beter zijn dan nieuwe? Je kunt hier onderzoek naar doen of kijken naar partijen die zich richten op het verkopen van tweedehands motoren. Dit geldt echter niet alleen voor een motor, maar ook voor andere auto onderdelen. Zowel voor het interieur binnen, als de auto zelf

3. Ga veilig op weg en aan het werk

Eén van de belangrijkste dingen in de bouw is de veiligheid. Dit geldt voor op de werkplaats, maar is net zo belangrijk wanneer je zelf op de weg bent. Een wandvloer en laadvloer zijn twee onderdelen die het gebruik van jouw bedrijfsbus een stuk makkelijker maken. Je voorkomt dat er heftige krassen op de onderkant van jouw bedrijfsbus komen, wanneer je met zware materialen aan het werk bent. Hier zijn veel verschillende soorten en maten in, dus je moet vooral kijken wat bij jou past. Ga je voor een houten variant? Houd er dan rekening mee dat je veel onderhoud hieraan hebt en dat het bijgehouden moet worden. Daarom wordt er doorgaans geadviseerd om een laadvloer te nemen van metaal, omdat je daar simpelweg gewoon wat ruiger mee om kunt gaan.

4. Verdeling van gewicht in de bedrijfsbus

Iets waar niet altijd rekening mee gehouden wordt bij het inrichten van een bedrijfsbus, is de verdeling van het gewicht in de auto zelf. Er wordt nu eenmaal best wat kilo in de bus zelf geplaatst en soms kunnen kastjes geplaatst worden om kleine materialen makkelijk mee te vervoeren. Houd er dan rekening mee dat het gewicht goed verdeeld moet zijn, omdat je anders merkt dat het autorijden zelf minder vloeiend gaat dan voorheen.

4 tips bij het inrichten van jouw bedrijfsbus
Schuiven naar boven