Is mijn auto accu klaar voor de winter?

Jumpstart kabels

Tijdens de winterperiode is de kans groot dat u regelmatig gebruik maakt van energieverslinders in uw auto. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming, verlichting, ruitenwissers, airco enzovoort. Ook pakt u met slecht weer sneller de auto en rijdt u vaker korte stukjes. Dan heeft de accu veel meer te lijden dan wanneer u regelmatig langere afstanden maakt.

Bij korte afstanden moet de accu regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de accu de kans niet om volledig op te laden. En als u veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook erg snel leeg.

De energieverbruikers in combinatie met het rijden van korte afstanden zorgen ervoor dat de accu sneller ontladen wordt en leeg raakt. Ook vraagt de motor bij koud weer veel meer vermogen van de accu dan bij een normale temperatuur.

Als de auto accu al enige tijd meegaat, kunnen al deze factoren de oorzaak zijn van accuproblemen. Het laatste wat u wilt, is met een kapotte accu langs de weg komen te staan.

Hoe kan ik een accuprobleem in de winter voorkomen?

Zodra het kouder wordt, merkt u vaak al dat uw auto moeilijker start. Een motor vraagt bij koude temperaturen een hogere startstroom van de accu. Het is van belang dat uw accu voldoende startstroom bezit (CCA waarde). Als uw accu al wat ouder is, neemt de capaciteit en dus ook de startstroom af. Daarbij komen de energieverbruikers en het rijden van korte ritjes waardoor de accu onvoldoende startstroom heeft. Het resultaat is dat u stil komt te staan.

U kunt goed voorbereid de weg op gaan door uw accu goed ‘vol’ te laden met behulp van een veilige druppellader. Daarnaast is het raadzaam om uw accu regelmatig te controleren. Dit kunt u zelf, maar ook door AW Accu laten doen. Mocht uw accu toch toe zijn aan vervanging? Dan kunt u altijd bij AW Accu een nieuwe accu kopen.

Accucheck

Bij ons kunt u kosteloos uw accu laten controleren. Wij checken of de accu op dat moment over voldoende capaciteit beschikt om de winter goed door te komen. Ook testen wij of uw dynamo nog voldoende stroom afgeeft om uw accu te laden. Mocht uw accu onverhoopt niet voldoende startstroom meer geven, dan helpen wij u met goed en betrouwbaar advies direct verder. Bij ons heeft u ruime keus uit gunstig geprijsde accu’s, waaronder de veel gebruikte AGM accu, voor alle automerken.

Voor een accucheck hoeft u geen afspraak te maken. Op werkdagen kunt u van 09.00 uur tot 17.30 uur altijd bij AW Accu terecht. Op onze website vindt u meer informatie over onze accu’s. Als u verder nog vragen heeft, kunt u ons tijdens werkuren altijd telefonisch bereiken of een mailtje sturen.

Wij wensen u veel probleemloos rijplezier!

Meer weten? Kijk op www.awaccu.nl.

Is mijn auto accu klaar voor de winter?
Schuiven naar boven