4 dingen om op te letten bij de inrichting van jouw bedrijfsbus

Bedrijfswagen inrichting

Als ondernemer wil je professioneel, vaardig maar ook efficiënt voor de dag komen. Vier keer op en neer rijden voor materiaal of gereedschap wat je bij had kunnen hebben hoort hier niet bij. Maar ja, iedere ondernemer is anders en zo ziet ook iedere ingerichte bedrijfsbus er van binnen anders uit.

Hier komt vaak een unieke inrichting uit die speciaal aan zijn of haar wensen voldoet. In de praktijk betekent dit dat iedere bedrijfswagen anders is en dat jouw mobiele werkplek bij jou moet passen en niet bij de standaard inrichting van een ‘’timmerman’’. Jij bent uniek en jouw werkwijze is eigen.

Het grote voordeel van een efficiënt ingerichte bedrijfswagen is dat je direct al je spullen bij de hand hebt. Als je jouw werkbus ingericht hebt als mobiele werkplaats kan je ook nog eens bij de Belastingdienst een aanvraag indienen voor bijzonder tarief. In dit artikel lees je daarom 4 tips voor de bedrijfswageninrichting van jouw bedrijfsauto.

Gewicht van een bedrijfswageninrichting

Bij het gewicht moet je op verschillende aspecten letten. Namelijk:

  • Het gebruikte materiaal voor de inrichting, laadvloer en wandpanelen
  • De verdeling van het gewicht in de wagen
  • Het maximale laadvermogen van jouw bedrijfswagen

We beginnen bij het materiaal, vaak heb je de keuze tussen hout, aluminium en staal. Waarbij staal altijd wordt gezien als het zwaarste materiaal en hout als het lichtste. Maar wist je dat bij het gebruik van speciale staalsoorten je eigenlijk een efficiëntere inrichting kan hebben dan met aluminium? Overleg daarom altijd met jouw inrichter en specialist en doe goed zelf je onderzoek. Het gebruik van hout is ideaal, maar gaat minder lang mee en is niet duurzaam met het Nederlandse klimaat. Een beetje investeren is daarom vaak het beste voor de lange termijn!

Let daarnaast ook goed op de verdeling van het gewicht, ook wanneer de wagen is ingericht. Bepaal van de voren goed welke materialen je waar gaat opslaan om zo te voorkomen dat je wagen scheef hangt of veel meer slijt aan één zijde. Houdt hier ook goed rekening met het maximale laadvermogen van jouw bedrijfswagen. De inrichting weegt iets, maar ook wat jij straks allemaal in je busje gaat vervoeren. Reken dit dus allemaal mee!

Veilig op de weg en aan het werk

Zwaardere goederen kunnen in bochten en bij onverwachte bewegingen schade aan de vloer en wanden van je wagen kunnen aanrichten. Met een laadvloer en wandpanelen kunnen goederen die vervoerd moeten worden in de bus vastgemaakt worden. Ook tijdens het werken en op locatie is het prettig om een goede en gladde ondergrond te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat je moet laden en lossen op een oneven, niet stabiele en modderige ondergrond. Bedrijfsongevallen zitten in een klein hoekje, vooral als ZZP’er wil jij geen risico nemen. Een goede laadvloer verkleint de kans dat jij of je collega’s zich verstapt, uitglijdt en struikelt tijdens het werken.

Onderhoud en inspectie

Onderhoud en inspectie is vrij simpel wanneer jij een kwalitatief goede inrichting kiest. Controleer regelmatig de complete inrichting. Zit alles nog goed vast, is er niets beschadigd? Als je dit allemaal goed bijhoudt kan het decennia lang meegaan.

Kies jij er een van hout? Houdt er dan rekening mee dat je veel onderhoud moet plegen, vooral wanneer er krassen ontstaan neemt de risico op water- en schimmelschade enorm toe.

Conclusie

Je bent nu goed op de hoogte van de basisregels om zelf je bedrijfswageninrichting samen te gaan stellen. Hopelijk heb je iets aan de tips die we je meegeven. Onthoud dat de goedkoopste weg vaak niet de beste is, maar dat er goede budget oplossingen zijn om jouw bedrijfswagen een waardevaste inrichting te geven die je ook naar je volgende bus mee kan nemen. Succes met het uitzoeken!

4 dingen om op te letten bij de inrichting van jouw bedrijfsbus
Schuiven naar boven