Te weinig ruimte in de auto? Geen probleem! Zo maak je nuttig gebruik van de ruimte die je hebt

Dakdragers

Het is inmiddels een welbekend probleem voor veel mensen: te weinig ruimte in de auto. Of het nu gaat om een lange roadtrip met het gezin of een verhuizing waarbij je veel spullen moet vervoeren, het kan soms heel lastig zijn om alles in de auto te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt, zodat je toch alle spullen die je nodig hebt mee kunt nemen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks om te zorgen dat je nooit meer ruimte tekort in de auto tekort zal komen.

Slim inpakken

Het slim inpakken van de auto is uiteraard een van de simpelste manieren om meer ruimte te creëren in de auto. Zorg ervoor dat je de ruimte die je hebt optimaal benut door bijvoorbeeld gebruik te maken van handige opbergdozen en organizers. Op die manier kun je de spullen die je mee wilt nemen netjes en geordend opbergen, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere dingen. Daarnaast is het handig om zware spullen zoveel mogelijk onderin te leggen, zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld is waardoor de auto stabiel blijft tijdens het rijden.

Gebruik van dakdragers

Een andere manier om extra ruimte te creëren in de auto is door gebruik te maken van dakdragers. Hiermee kun je bijvoorbeeld een dakkoffer of fietsendrager op het dak van de auto bevestigen, waardoor je meer spullen mee kunt nemen zonder dat de binnenruimte van de auto vol raakt. Let er wel op dat het gewicht goed verdeeld is en dat de spullen stevig vastzitten, zodat je veilig de weg op kunt.

Bakwagen aanhanger

Als je echt veel spullen moet vervoeren, is er een andere handige oplossing, namelijk het huren van een bakwagen aanhanger. Met een bakwagen aanhanger kun je eenvoudig dingen zoals grote meubels, verhuisdozen of andere grote spullen vervoeren, zonder dat je daarvoor een grote en dure verhuiswagen hoeft te huren. Een bakwagen aanhanger is makkelijk aan te koppelen aan de auto en biedt veel extra ruimte, zodat je al je spullen in één keer kunt vervoeren.

Gebruik van vacuümzakken

Het gebruik van vacuümzakken is ook een enorm handige manier om ruimte te besparen in de auto. Deze zakken kun je vullen met kleding, beddengoed of andere zachte spullen, waarna je de zakken vervolgens vacuüm laat zuigen, waardoor de zakken plat worden en veel minder ruimte innemen. Op deze manier kun je veel meer spullen meenemen dan wanneer je ze los in de auto zou leggen. Bovendien blijven je spullen ook nog eens schoon en droog tijdens het vervoer, wat ook altijd prettig is.

Te weinig ruimte in de auto? Geen probleem! Zo maak je nuttig gebruik van de ruimte die je hebt
Schuiven naar boven