Kan je beter rijles nemen in een automaat of handgeschakelde auto?

Wanneer je begint met rijlessen, kom je direct voor een keuze te staan. Je kunt kiezen voor rijles in een automaat, maar je kunt ook kiezen voor een handgeschakelde auto. Dit is geen beslissing die je over één nacht ijs maakt. De keuze is namelijk belangrijk voor het rijbewijs dat je haalt én het heeft gevolgen voor de eerste auto die je gaat rijden.

Waarom kiezen voor een automaat?

Leren rijden in een automaat is veel makkelijker dan leren rijden in een handgeschakelde auto. Er zijn namelijk veel minder handelingen die verricht moeten worden tijdens het rijden. Je hoeft je geen zorgen te maken over het op laten komen van de koppeling zonder dat de auto afslaat. Ook schakelt de auto zelf voor je. Dat betekent dat je meer tijd hebt om te reageren op de situaties in het verkeer. Daarnaast heeft een automaat nog een aantal voordelen:

  • Het linkerbeen hoeft niets te doen en kan in een ontspannen houding geplaatst worden;
  • Een automaat verbruikt doorgaans minder brandstof en is beter voor het milieu en je
    portemonnee;
  • Filerijden in een automaat is veel makkelijker dan in een handgeschakelde auto.

Daarnaast zijn er steeds meer auto’s die voorzien worden van een automatische versnellingsbak. Vooral hybridemodellen en elektrische auto’s worden vaker voor zien van een automatische transmissie dan een handgeschakelde versnellingsbak.

Waarom toch voor een handgeschakelde auto kiezen?

De meeste mensen kiezen tóch voor een handgeschakelde auto. Deze mensen willen namelijk geen rijbewijs met een aantekening. De aantekening op een rijbewijs dat verkregen is door af te rijden in een automaat zorgt ervoor dat je alleen maar in auto’s met automatische versnellingsbak mag rijden. En dat is lang niet altijd praktisch. Auto’s met een automatische transmissie zijn namelijk vaak duurder en dat is niet praktisch wanneer je jouw eerste auto wilt kopen. Ook is het praktischer om alle auto’s te mogen besturen in het geval er een feestje, spoedgeval of ander probleem is waardoor je in de auto van iemand anders moet rijden.

Kies je een automaat of handgeschakelde auto?

Kies je een automaat of handgeschakelde auto? Ben je nog op zoek naar een autorijschool in Amsterdam? Bij Rijschool Sila kun je altijd goedkoop je rijbewijs halen. Rijschool Sila biedt de keuze voor een auto met automatische bak of handgeschakelde versnellingsbak. Wil je meer informatie of direct een van de rijlespakketen bestellen? Neem dan vandaag nog contact op door een mailtje te sturen naar rijschoolsila@gmail.com.

Kan je beter rijles nemen in een automaat of handgeschakelde auto?
Schuiven naar boven