Auto stuk? Stop met repareren, pak het grondig aan!

Auto reparatie

Iedereen die een auto heeft kent het gevoel wel; je auto gaat stuk en je belandt van de regen in de drup. Waar het in eerste instantie een klein mankementje leek, groeit al snel tot een groot probleem. De auto staat al bij de garage en je wordt keer op keer gebeld dat de kosten oplopen. Een onbestemd gevoel waar je je geld bij ziet verdampen. Het vraagt soms enige moed, maar de stekker eruit trekken is op dit moment helemaal zo’n gek idee nog niet. Vaak rekenen garages (te) hoge tarieven en is het de reparatie niet meer waard. Hoe je dit voorkomt én oplost? Lees snel verder.

Spreek het af

Maak voordat je je auto bij de garage ter reparatie brengt altijd duidelijke afspraken. Een goed uitgangspunt is om aan te geven dat je vooraf gebeld wilt worden over de kosten, alvorens ze aan de slag gaan. Pas na jouw akkoord mogen ze gaan repareren. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog terug kunt, in het geval de kosten het jou niet meer waard zijn.

Nieuwe auto?

Natuurlijk kun je niet zonder een auto, een nieuwe auto kopen is dan ook nodig. Wanneer de oude stuk is dan zal hier snel een oplossing voor moeten komen. Hier ontstaat dan ook meteen het gevaar van een miskoop, doordat mensen paniekvoetbal gaan spelen. Zij kopen te snel een auto die toevallig een dealer op de hoek heeft staan, en komen snel weer met bijkomende kosten te zitten. Op een volledig nieuwe auto zit vaak lange levertijd, waardoor dit ook geen goed alternatief biedt. De oplossing in zo’n geval kan zitten in de oude verkopen, en overgaan tot het goedkoop auto leasen. Dit kan zowel als privépersoon als financial lease zakelijk. De kosten hiervoor zijn in beide gevallen door de jaren heen behoorlijk gedaald, zeker vergeleken met het risico wat je ook afkoopt. Reparaties en verzekeringen zitten namelijk vaak bij de prijs inbegrepen. En het geld wat je verdient met de verkoop van de oude? Zet dat opzij, en je kunt daar waarschijnlijk de eerste jaren je lease auto al van betalen.

Kortom, je droomauto is met de mogelijkheid van leasen opeens binnen handbereik. Door niet meer te kiezen voor dure reparaties -waarvan je maar moet afwachten hoelang die het waard zijn-, maar door te kiezen voor leasen! Zo kies je voor zekerheid en gegarandeerd geen stress. Je kunt je begroting sluitend maken, berekenen wat je vaste lasten zijn én gebruikmaken van een nieuwe auto. Ook een duurzame variant behoort dan opeens tot de mogelijkheden, een voordeel wat je vaste lasten uiteindelijk weer zal doen dalen. Een win-win-win situatie dus!

Auto stuk? Stop met repareren, pak het grondig aan!
Schuiven naar boven