Auto detailing is als een massage voor je auto

Krassen herstellen met auto detailing

Voor veel mensen is de auto een verlengstuk van zichzelf, een statusverhogend symbool dat de mate van succes van de eigenaar weergeeft. Voor anderen is het een alledaags gebruiksvoorwerp dat gemakkelijk is om van A naar B te reizen. Beide groepen zijn het er meestal wel mee eens dat een auto er goed uit moet zien. Al is het alleen maar omdat de wagen altijd in het zicht staat en de algemene staat van het voertuig aangeeft hoe opgeruimd het karakter van de eigenaar is.

Je auto schoon en netjes houden

Over het algemeen zijn de meeste automobilisten kieskeurig als het om de uiterlijke staat van hun heilige koe gaat. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jou. Vuilspatten en afvalproducten van vogels moeten zo snel mogelijk weer verwijderd worden. Zo hou je de lak schoon en onbeschadigd.

Auto detailing bij krasherstel

Maar het zal je overkomen: heb je net de auto grondig gereinigd en deze van een glanzende en spiegelende waslaag voorzien, springt je kat plotseling op de motorkap. Het beest glijdt uit op je in de was gezette schuin aflopende motorkap. In een poging niet op de grond te vallen trekt Zippy z’n vlijmscherpe nagels uit, slaat ze met geweld in je lak en veroorzaakt tijdens het naar beneden glijden zo tien diepe krassen. Tot bijna op het blote metaal aan toe. Terwijl je op dat ogenblik besluit je lidmaatschap van de dierenbescherming per direct op te geven, maakt verdriet zich van je meester. Alleen auto detailing professionals kunnen je hier snel redden.

Polijsten van je lak

Je kat kan het niet helpen, die heeft geen verstand van mooie auto’s. De mannen en vrouwen van Rijfrisjes daarentegen wel. Met behulp van geavanceerde polijstmachines behandelen zij lichte en wat zwaardere krassen en doffe plekken totdat deze weer hersteld zijn. Daarna komt er (opnieuw) een waslaag overheen voor extra glans. Auto detailing laat het lijken alsof je auto zo uit de showroom is gereden. Ben je die metallic lak toch een beetje beu aan het worden? Dan kun je overwegen om je auto te laten wrappen door Rijfrisjes. Reken maar dat-ie er anders uit gaat zien.

Schone motorruimte

Het is je vast wel eens opgevallen dat autokopers graag even onder de kap kijken. Zij willen een schoon ogende motor zien, zonder olielekkages of andere smetten die een indicatie kunnen zijn van schade. Tijdens auto detailing wordt de motor ontvet en gezwart en ziet deze er na de behandeling weer tiptop uit.

Goede investering in je auto

Of je nu de binnenkant, de buitenkant of allebei wilt laten reinigen, je hoeft het niet zelf te doen. Je spreekt een datum en een tijd af en op locatie wordt je auto tot in de puntjes onder handen genomen. Zelf ben je op dat moment gewoon aan het werk of bezig met je hobby. En bedenk, als je periodiek je auto professioneel laat reinigen blijft hij waardevaster dan vergelijkbare maar enigszins verwaarloosde auto’s. Uiteindelijk betaalt de keuze voor investeren in auto detailing je dus weer terug.

Auto detailing is als een massage voor je auto
Schuiven naar boven