3 nieuwtjes voor het Formule 1 seizoen 2023

Pierre Gasly F1 Formule 1

Het formule 1 seizoen van 2023 staat op het punt van beginnen. Het gehele formule 1 circus komt in beweging met als bestemming Bahrein. In het laatste weekend van Februari zijn de testdagen en op 5 maart 2023 wordt de eerste race verreden in Bahrein.

Het belooft een interessant jaar te worden waarin we gaan zien of Max Verstappen zijn trilogie weet te bereiken. In dit artikel vertellen we 3 nieuwigheden voor het formule 1 seizoen 2023.

1. Let’s go to Vegas

De afgelopen jaren heeft Liberty Media flink gewerkt aan de expansie van de Formule 1. Het aantal commerciele deals is op een hoogtepunt en ook het aantal races op de kalender is een record. Dit jaar stonden oorspronkelijk 24 races gepland.

Er is recent wat ruimte ontstaan in het F1 schema. Na het afvallen van China vanwege Corona regels staat er een record van 23 races op de planning. Opvallende nieuwkomer is het circuit van Las Vegas. Dit is samen met de Netflix serie Drive to Survive een visualisatie van de groei van de sport in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar werd Miami al toegevoegd aan de racekalender.

2. Viva Hollandia

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe rijders. In totaal zijn er drie nieuwe rijders waarvan de meest in het oog springende Nyck de Vries is. Deze 28 jarige Nederlander mag het gaan laten zien in het team Alpha Tauri. Nyck heeft in het verleden al eens de F2 en de Formule E gewonnen en mag na een invalbeurt in 2022 nu een volledig seizoen gaan rijden. Leuk om nog een Hollander in de race te hebben!

3. Sprintjes trekken

De afgelopen jaren zijn de sprintraces geintroduceerd in de Formule 1. De sprintrace kan een rijder bonuspunten opleveren en bepaalt de startvolgorde van de Grand Prix. Dit is in onze ogen typisch een initiatief om meer spektakel aan de F1 toe te voegen.

Het afgelopen jaar waren er al drie sprintraces, maar in 2023 zullen er zes sprintraces zijn. Er gaat gesprint worden in de GP’s van: Oostenrijk, Qatar, Austin, België en Brazilië. In de weekenden van de sprintraces verschuift de kwalificatie naar de vrijdag en is de sprint op zaterdag. De GP blijft gelukkig gewoon op zondag.

Al met al een aantal interessante ontwikkelingen in de formule 1. Wij blijven de prestaties van onze nationale helden op de voet volgen en wensen je veel plezier in het komende raceseizoen!

3 nieuwtjes voor het Formule 1 seizoen 2023
Schuiven naar boven