Rijden met een kapotte voorruit is erg gevaarlijk

Rijden met een kapotte voorruit is erg gevaarlijk

In het verkeer staat veiligheid boven alles. Niet alleen je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van andere weggebruikers. Het is niet voor niets dat auto’s alleen de weg op mogen als ze veilig zijn. Dit wordt bijvoorbeeld gecontroleerd tijdens een APK keuring. Één van de onderdelen van veilig de weg op gaan, is de status van de voorruit van de auto. Een goede voorruit zit stevig vast in de auto en heeft geen krassen, barsten of sterretjes. Als dat wel het geval is kan dat flinke risico’s in het verkeer met zich meebrengen. Een aantal van deze risico’s is niet voor iedereen even duidelijk, maar daardoor niet minder gevaarlijk.

Verminderd zicht

Een voorbeeld van een negatief effect van een kapotte voorruit is het verminderde zicht dat je door de ruit hebt. Een barst of een scheur kan er voor zorgen dat je bepaalde verkeerssituaties niet goed kunt beoordelen of inschatten, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat. Het is niet voor niets dat de politie hier streng op controleert en zelfs boetes uitdeelt wanneer geconstateerd wordt dat iemand rijd met een kapotte voorruit.

Kans op gesprongen voorruit

Een sterretje in de voorruit klinkt vrij onschuldig en zo ziet het er wellicht ook uit, maar niets is minder waar. Een voorruit staat met daarin een beschadiging heeft een verhoogde kans om nog verder te barsten. Dit kan zelfs zorgen voor een grote scheur of zelfs een gesprongen voorruit, tijdens de autorit. Hiermee loopt u als bestuurder, maar ook de medepassagiers, onnodig risico.

Voorruit reparatie

Op tijd laten verhelpen

Veel automobilisten wachten lang met het verhelpen van het probleem omdat een voorruit vervangen kosten met zich meebrengt. Niemand zit natuurlijk op die kosten te wachten. In een aantal gevallen is het echter mogelijk dat uw verzekeraar de kosten van de reparatie geheel of gedeeltelijk vergoed. Hoe dan ook, veiligheid is één van de belangrijkste dingen in het verkeer, waardoor het advies is om bij schade aan de ruit de schade altijd te laten repareren. De autoruit vervangen kan ook een optie zijn, maar een vakgarage of een bedrijf gespecialiseerd in het vervangen van autoruiten kan daar goed advies in geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *