M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Nu Volkswagen zich heeft teruggetrokken blijven er nog maar drie merken over in het WRC. Hyundai en Citroën hebben hun nieuwe rallywapen al gepresenteerd. Ford volgt met deze brute Fiesta WRC.

Eigenlijk is het M-Sport dat de Fiesta WRC voor het 2017-seizoen wereldkundig maakt, een van de deelnemende equipes dat als fabrieksteam voor Ford uitkomt in het WRC. Het bijzondere is dat de Fiesta WRC is gebaseerd op de nog maar pas onthulde Fiesta. Dit houdt in dat M-Sport al zeer vroeg bij het ontwikkelen van dat model betrokken was en zich maximaal heeft kunnen richten op het creëren van een kampioensauto. Malcom Wilson, teambaas bij M-Sport, heeft dan ook veel vertrouwen in zijn nieuwe speeltje.

Schone lei
Vanaf 2017 kent het WRC diverse nieuwe regels. In zekere zin beginnen de deelnemende teams met een schone lei en geldt sterk het credo ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. De Fiesta WRC mobiliseert in elk geval 380 pk en 450 Nm, afkomstig van een 1.6 liter viercilinderturbo. Tegelijk ligt het wagengewicht 25 kilogram lager dan voorheen en is de aerodynamica grondig aangepakt en verbeterd. Vond je de Hyundai i20 WRC al extreem, de Fiesta WRC lijkt nog een stapje verder te gaan.

Omgekeerde situatie
Moet in de Formule 1 het team van Mercedes-Benz prompt opzoek naar een nieuwe rijder vanwege het plotselinge stoppen van Nico Rosberg, in het WRC is het regerend kampioen Sébastien Ogier die opzoek moet naar een andere werkgever omdat Volkswagen de WRC-helm aan de wilgen heeft gehangen. Of Ogier naar M-Sport vertrekt is niet bekend. Wel dat hij al eventjes heeft kunnen proeven van de nieuwe Fiesta WRC.

Eén gedachte over “M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *