Waarom het onderhoud van een trailer zo belangrijk is

Trailer onderhoud

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe een vrachtwagen wordt gebouwd? Het meeste werk zit hem in de carrosserie. Buiten de carrosserie moeten alle onderdelen van de vrachtwagen in orde zijn, waaronder de trailer. Van de meeste vrachtwagens die geschikt zijn voor transport van goederen, wordt iedere dag gebruik gemaakt. Het is daarom belangrijk om veilig en vertrouwd de weg op te kunnen. Hiervoor moet de trailer niet alleen goed onderhouden worden, ook een periodieke keuring is van belang.

Er wordt iedere dag gebruik van gemaakt

Zoals we al even kort aangegeven hebben, de meeste vrachtwagens worden gebruikt door bedrijven, en er wordt elke dag gebruik van gemaakt. Vrachtwagens maken veel uren op de weg, vooral daarom moet het onderhoud in orde zijn. Wanneer een vrachtwagen niet de weg op kan, kan het vertraging of verlies van efficiëntie opleveren. Omdat komen is het belangrijk om tijdig trailer onderhoud uit te voeren.

Veilig en vertrouwd de weg op

Het belangrijkste is natuurlijk om veilig de weg op te kunnen. Vrachtwagenchauffeurs zitten vaak de hele dag op een stoel en kunnen concentratie verliezen. Het is daarom belangrijk dat de grip op de weg goed is. Als alle onderdelen in orde zijn, hoeft het in ieder geval niet daar aan te liggen.

De trailer jaarlijks laten keuren

Ook voor vrachtwagens geldt er een verplichting om de laten keuren. Voor vervoersmiddelen boven de 3500 kg is dit een jaarlijkse verplichting. Neem contact op met Heiwo als u wilt dat de keuring snel en goed verzorgd wordt.

Waarom het onderhoud van een trailer zo belangrijk is
Schuiven naar boven