Met de auto op vakantie? Voorkom pech met deze tips!

U gaat waarschijnlijk bijna op vakantie en dan moet uw auto natuurlijk wel in tip top conditie zijn, zodat u onderweg geen pech krijgt. Dat is niet de start van een vakantie die u in gedachten had. Uit ervaring weten wij, helaas, hoe vervelend het is om met de auto stil te staan op de Duitse of Franse snelwegen. Gelukkig voor u hebben wij verschillende tips die ervoor zorgen dat u met een gerust gevoel op vakantie gaat. Met deze kleine checks kunt u met een gerust hart duizenden kilometers rijden naar uw vakantiebestemming.

Rijd even langs bij uw vakgarage

Gaat u ver rijden? Ga twee weken van tevoren even langs bij uw garage, zodat uw garagehouder kan kijken of er onderhoud nodig is. Mocht dit het geval zijn wilt u waarschijnlijk weten wat hij of zij allemaal aan uw trouwe ros gaat vervangen of repareren als het nodig is. Hierdoor weet u zeker dat u geen extra geld uitgeeft als u uw onderhoud laat uitvoeren. Er zijn namelijk bepaalde klusjes die u zelf ook best thuis kunt uitvoeren.

Een extra beurt voor uw auto naast de APK

U heeft waarschijnlijk ieder jaar een APK keuring om ervoor te zorgen dat u legaal de weg op mag, maar dit extra onderhoud kan nooit kwaad. Hieronder zullen wij voor u een lijstje maken wat de belangrijkste kleine en grote onderhoudsbeurten zijn die u het best kunt laten uitvoeren door uw vakgarage.

Goed zicht is van essentieel belang

U verwacht het waarschijnlijk niet, maar één van de belangrijkste zaken waar u het best even naar kunt laten kijken of kunt laten vervangen is de vooruit. Een voorruit laten vervangen kan het verschil betekenen tussen goed zicht of slecht zicht op weg. Zeker bij regen, hagel of sneeuw wilt u zeker zijn van goed zicht. U moet er niet aan denken dat u geen goed zicht heeft, omdat u uw voorruit niet hebt laten vervangen voordat u op vakantie bent gegaan. Wij adviseren dan ook om dit tijdig in Nederland te laten doen, dit scheelt u veel geld en gedoe.

Goede ruitenwissers voor een veilige reis

Als u dan toch de voorruit laat vervangen kunt u daarnaast ook de ruitenwisser laten vervangen. U gaat waarschijnlijk alleen uit van zonnig weer, maar ook in de warme landen kan het soms met bakken uit de hemel komen. De ruitenwissers laten checken en ruitenwissers vervangen is dan heel belangrijk. Zoals hierboven beschreven is uw zich op de weg natuurlijk heel belangrijk. De ruitenwissers spelen hier een essentiële rol in, ze zorgen ervoor dat u veilig de weg op kunt gaan.

Overige service beurten om even te checken

Ook de ander onderhoud kunt u het best even laten uitvoeren door uw vakgarage. Enkele van deze onderhoudswerkzaamheden zijn de volgende:

  • Airco service
  • Uitlaat vervangen
  • Airco onderhoud
  • Olie verversen
  • Banden check
  • Overige service beurten

Fijne reis en bon voyage

De dag voor vertrek raden we u nog aan om de bandenspanning te controleren. Pomp uw band op tot de aangegeven BAR in uw onderhoudsboekje. Hierdoor rijdt u zorgeloos naar uw vakantiebestemming toe.

Waarschijnlijk zijn al deze kleine onderhoudsbeurten en grote onderhoudsbeurten niet altijd voor u van toepassing, maar it’s better to be safe than sorry! Daarnaast is het ook fijn om te weten dat er met uw auto onderdelen en de gehele auto niks mis is.

Wij wensen u een heerlijke vakantie, bon voyage!

Met de auto op vakantie? Voorkom pech met deze tips!
Schuiven naar boven